Vi skickar magneter alla vardagar - beställ online för snabb leverans

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Hur hänger man tyg på väggen?

Hur hänger man tyg på väggen?

Är du i inredartagen? Vi på Magnordic tycker det är väldigt spännande med egna hobbyprojekt och saker i allmänhet som gör livet lite lättare. När man får upp på tavlor och annat på kala väggar blir hemmet mer ombonat. Ibland kan eller får man inte borra i väggarna och då är magneter en bra lösning.

Hur hänger man upp tyg på väggarna med hjälp av magneter? Det är enkelt! Väggmagneter fungerar på vilket metallunderlag som helst.

Inred med tyg på väggen

Att inreda med din personliga stil skapar en härlig atmosfär i hemmet. Genom att välja en genomtänkt färg på tyget kan man skapa små färgklickar i rummet eller lokalen.

Fotokonst och tavlor är det vanligaste sättet att dekorera hemmets väggar och ett givet val för konstälskaren. När du känner att du vill testa något nytt – varför inte välja ett elegant eller annorlunda tyg som skapar en lyxig känsla. Tyg har en förmåga att dämpa ljud vilket gör att det känns mer ombonat när inte ljudet ekar mot väggen.

Du behöver inte vara orolig för att borra fula hål i väggen när du fäster tyget med magneter. Dessutom kan du enkelt flytta runt på magneterna, vilket underlättar om du råkat göra fel.

Se till att du har förberett noga så att tyget kan bli upphängt på ett korrekt sätt. Följ stegen nedan:

  • Välj det tyg och magnetiska platta som du vill använda
  • Mät upp längden på tyget på väggen och gör en markering
  • Förbered hur du vill ha ditt tyg – ska det t.ex vara en ram runt?Tänk också på att det ska vara i ett material som är enkelt att hantera.
  • Fäst countersunk- magneten eller metallplattan på väggen
  • Lägg tyget mot magneten
  • Sätt en ny magnetskiva mot tygets ovansida i höjd med metallen under
  • Justera efter behov

Observera att du bör välja magneter med en styrka som klarar tygets tyngd. Magnetens styrka bör inte heller vara för stark eftersom tyget kan vara för tunnt och ta skada. Självklart beror det på tygets kvalitet.

Alla produkter - Hur hänger man tyg på väggen?