Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Magneter till magnetisk glastavla

Magneter till magnetisk glastavla

Magnetiska glastavlor kräver starka magneter

Man kan inte använda vilka magneter som helst till magnetiska glastavlor. Därför är det viktigt att du sätter dig in i vilka magneter som du kan använda. Läsa hela detta inlägg före ditt köp.

Det kräver kraftigare magneter till glastavlor, eftersom det inte är själva glaset som är magnetiskt, utan däremot en metallplatta bakom. Magnetfältet ska alltså fästa genom ett tjockt lager glas.

Dessutom är det mycket stor skillnad på kvaliteten av de magnetiska glastavlorna som man kan köpa. Kvaliteten beror både på tjockleken av glas och på den bakomliggande metallplattans magnetism (magnetiska fluxtäthet).

Läs ALLTID vår varningtext innan köp av magneter. Vid intag av magneter ska man direkt uppsöka läkare på grund av kvävningsrisk och risk för skador av tarmar. Detta gäller både för husdjur och människor.

Vilken tavla har du?

Billigare glastavlor av låg kvalitet kräver kraftigare magneter än tavlor av hög kvalitet som ofta är dyrare.

En bra tumregel är att man till de billigare magnetiska glastavlorna behöver magneter med en bärförmåga på minst 2,5 kg medan man kan ”nöja sig” med en bärförmga på ner till 1,5 kg till de kraftigare glastavlorna.

Då det finns så många olika magnettavlor på marknaden har vi valt att testa på det dansk-designade Chatboard.

Magneterna nedan kan användas till Chatboards och andra kraftiga magnetiska glastavlor. Bärförmågan avgör hur tunga/tjocka saker som du kan hänga upp med magneten; ju högre bärförmåga, desto starkare magnetfält. Klicka på bilderna för att komma vidare till produktbeskrivningarna.

Våra mest sålda magneter till glastavlor

Dem vi säljer flest av är storlekarna 10x10 mm (stav) och 10x10x10 mm (kub). Dessa storlekar passar också till de billiga glastavlorna. Se alla magneter till glastavlor här.

OBS! Placera aldrig magneterna nära varandra, då magnetfältet är kraftigt och glasplattan är glatt; magneter i hög fart kan förstöra både glas och magneter.

 

Magneträknar glastavlor

Hur man använder magneträknaren: Mät glasets tjocklek och justera nedan. Justera sedan antal papper du vill hänga på tavlan. Då beräknas styrka behov, och sedan kan du välja den perfekta magneten för din glastavla.
5 mm
1mm
10mm
5 st
1 st
50 st
Ditt styrka behov är
0 kg
Hitta den perfekta magneten

Alla produkter - Magneter till magnetisk glastavla