Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Så här gör du en magnettavla

Så här gör du en magnettavla

Har du en tom och tråkig vägg som behöver dekoreras för att liva upp hemmet? Det är inte alltid man vill göra stora förändringar på väggen, t.ex om man är hyresgäst eller hela tiden startar nya inredningsprojekt. Då kanske du behöver en praktisk magnettavla!

En magnettavla är ett enkelt sätt att gör ditt hem mer organiserat. Det är perfekt att sätta upp en tavla i hallen eller i barnens rum där man kan sätta upp viktiga lappar eller fästa roliga foton.

När kylskåpet svämmar över av dina gamla semesterfoton så är det kanske dags att finna ytterligare en magnetisk yta.

Magnettavlan är enkel att montera upp

Det är ganska enkelt att montera upp tavlan – det enda du behöver en borrmaskin och några skruvar. Eller en skruvmejsel om du har mycket muskler. Om du dessutom skulle ångra dig i framtiden är det ganska enkelt att montera ner tavlan, eller flytta på den till ett mer passande ställe.

Vi har två olika sorters tavlor – en i silverfärg och en svart. Den silvriga ger ett mer stilrent och strikt intryck och kanske passar på kontoret eller restaurangköket medan den svarta är fin på barnrummet eller i köket.

Det finns redan små, färdigborrade hål i tavlan som lättast fästs med skruv.

Alla produkter - Så här gör du en magnettavla

Måla med magnetfärg på plywood

Ett annat alternativ är att ta en bit plywood och måla den med magnetfärg. Plywood är billigt, finns i de flesta lågprisbutiker och kan ha många användningsområden. Tänk på att det måste göras ett par strykningar på ytan för att den ska bli tillräckligt magnetisk. Du kan läsa mer om magnetfärg här.

Plywoodskivan kan eventuellt målas i en annan färg, så att det blir ett färgglatt inslag på väggen. Det går att måla över med vanlig färg på magnetfärgen.

Tänk på att använda starka magneter på plywoodskivan. De allra svagaste kylskåpsmagneterna du köpt på semestern är antagligen för svaga.

Magnettejp kan också fästas på din tavla

Det finns också ytterligare en lösning – nämligen att fästa ett självhäftande magnetband på en träskiva. Tyvärr blir inte lika snyggt när man bitarna  överlappar varandra. Fördelen är att det går lite snabbare och att magnetbandet du köpt kan användas till fler projekt.

Vi hade placerat tejpen vågrätt med ett visst mellanrum så att det blev en fin, randig tavla, där man kan fästa saker mot tejpens yta. Det är ju faktiskt snyggt med ränder!