Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem

Så mäter man bärförmåga

Mätning av magneters bärförmåga.

Här kommer lite teori om magneter och vi har ansträngt os för att förklara så de flesta hänger med.

Magneternas styrka mäts med avancerat och noggrann utrustning. Det görs flera mätningar och vi anger alltid den lägsta mätningen bland de utförda mätningarna. Det är din säkerhet för att magneterna kan uppnå den bärförmåga som vi anger (i direkt dragbelastning).

Bärförmågan är dock ett teoretisk maximalt värde som bara uppnås under optimala förhållanden. Den faktiska kraften avgörs av fler faktorer: 

Avståndet mellan magneten och magnetytan:

Är det inte direkt kontakt mellan magneten och det magnetiska objektet, som magneten ska dras till/hänga på, minskar kraften snabbt med ökande avstånd. Även en liten lucka på bara 0,5 millimeter kan minska bärförmågan med hälften av bärförmågan. Även ett tunt lager med färg eller tapet på en magnetisk yta kan bidra med minskad bärförmåga.

Magnetisk attraktion – teoretisk:

Den teoretiska attraktionskraften gäller när avståndet för magnetisk attraktion består av rent, mjukt järn. Detta värde reduceras till exempel byggstål.

Kraftens riktning:

En del av att ha optimala förhållanden är också lodrätt kraft. Det betyder det är lodrätt attraktion mellan magnet och angränsande objekt.

Tjockleken på magnetytan:

Den magnetiska ytan (magnettavla, förvaringshyllor eller dylikt.) bör inte vara för tunn, då ”magnetisk mättnad” snabbt uppstår, vilket innebär, att en del av det magnetiska fältet (bärförmågan) är oanvänd.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om ovanstående.

Vår kundtjänst är tillgänglig på telefon eller e-post alla vardagar från 9:00-16:00