Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Souvenirmagneter - vilka har rätt kvalitet?

Souvenirmagneter - vilka har rätt kvalitet?

Är du förtjust i att köpa på dig souvenirmagneter från dina semestrar? Då har vi en guide över vad du ska kika efter, innan du köper med dig magneter som inte håller måttet.

Vad är souvenirmagneter?

Man finner dem på vanliga turistresemål – det är tunga magneter som bara precis klarar av att fästa på ditt kylskåp och som faller i golvet så fort du smäller igen kylskåpsdörren. De är ofta gjorda av en liten ferritmagnet vilket gör att den kämpar med att hålla upp sin egen vikt, samt vikten från figuren som är fäst på själva magneten.

Finns det souvenirmagneter av god kvalitet?

Ja, det finns det. Det är kvaliteten på magneten som sitter på baksidan av figurerna som avgör detta, något som tillverkarna av souvenirmagneterna har blivit medvetna om. Du ska helst betala lite extra för att få en bättre magnet, men det är det värt om målet är att den faktiskt ska sitta kvar på kylskåpet.

Tre magnettyper att känna till

Du bör välja magneter enligt följande ordning:

  • Powermagnet
  • Magnetfolie
  • Ferritmagnet

På bilden under kan du se hur de tre magnettyperna kan se ut, så att du har koll på vilka magneter du ska leta efter på din semesterresa.

Vilka magneter du ska leta efter på din semesterresa

Powermagneten (foto nr.1) klarar som regel att hålla upp en eller två papper på kylskåpet. Den klarar också att dörren på kylskåpet smälls igen.

Magnetfolie (foto nr.2) är också en ganska bra magnet som har en stor yta, som kan fästas mot kylskåpet. Dock kan du inte förvänta dig att att fästa mer än ca. ett ark papper.

Ferritmagneten (foto nr. 3) (även kallad hobbymagnet) är redan tung från början och det blir ännu mer kämpigt när en tung figur är fäst vid den. Den här magneten är en av de vanligaste då den är billig att producera. I bästa fall fäster den på kylskåpet, men den kan oftast inte fästa fast ett papper ordentligt.

Hjälp - min gamla souvenirmagnet fungerar inte längre!

Du kan enkelt köpa en ny, mindre ferritmagnet och fästa den på dess baksida med superlim. Är du osäker på vilken du ska använda, så kontakta oss gärna i kundservice. Vi hjälper dig!

Alla produkter - Souvenirmagneter - vilka har rätt kvalitet?