Vi skickar magneter alla vardagar - beställ online för snabb leverans

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Vad är ferritmagneter?

Vad är ferritmagneter?

Ferrit är en typ magnet. För att förklara vad ferritmagneter är (utan att vara för tekniska), kan man säga att ferritmagneten är "lillebror" till neodymmagneten. Därför är det uppenbart att göra en jämförelse med neodymmagneter och magnetfolie när man förklarar vad ferritmagneter är och kan vara.

För en magnet är inte bara en magnet. Varje magnet har sina syften, och för att ge så mycket information som möjligt om vad du ska välja för ditt projekt, behöver du en lista med fördelar och nackdelar jämfört med andra typer av magneter.

Kort på ferrit:

  • Det är ett billigare magnetiskt material
  • Magnetfältet är inte så starkt
  • Ferrit tål höga temperaturer
  • Rå ferritmagneter är rostfria
  • De kan användas utomhus
  • De kan användas utan beläggning
  • Svåra att svälja(för barn och djur)

Sista punkten kan verka som konstig information, men det är faktiskt viktigt, om du ska använda magneter runt barn och djur - användning av magneter måste alltid ske under uppsikt av en vuxen, men vissa typ magneter är mindre farliga än andra.

Om skadan skulle inträffa är ferritmagneter inte lika farliga att svälja som neodym. Men låt oss säga det en gång för alla:

Magneter är inte leksaker. Och magneter ska inte sväljas.

Styrka och förlust av styrka

Ferritmagneter är ca 9 gånger svagare än neodymmagneter. I teorin förlorar magneter aldrig sin styrka, men efter 80 år kommer du att kunna mäta en liten styrka förlust.

Andra faktorer än tiden kan avmagnetisera en ferritmagnet: stark värme, upprepade slag och påverkan av en starkara magnet (t.ex neodym eller elektromagnetism).

Ingenting händer med en ferritmagnet om den förlorar en liten bit. Det är mycket svårare att bryta en ferritmagnet än en neodymmagnet.

Arbetstemperatur och lagring

-40 ° C till 250 ° C

Ferritmagneter har en hög temperaturtolerans jämfört med andra typer av magneter. En perfekt lagringstemperatur för de flesta magneter är dock rumstemperatur när de inte används.

Magnetfältet är inte så starkt, men om du har möjlighet att lagra ferritmagnetera i en låda tills du behöver använda dem igen, då är du säker på att magneterna är skyddade mot slag etc som kan demagnetisera dem.

Här är några av våra ferritmagneter:

Alla produkter Vad är ferritmagneter?