Vi skickar magneter alla vardagar - beställ online för snabb leverans

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Använd plexiglas som insynsskydd i badrummet

Använd plexiglas som insynsskydd i badrummet

En stor del av vår tid här på Magnetz/Magnordic går ut på att hjälpa våra kunder med olika magnetlösningar.

Den här lösningen är resultatet av ett nära samarbete med en kund som gärna ville sätta en plexiglasplatta framför fönstret i badrummet borta vid duschhörnan. Syftet var att begränsa insynen när kunden duschade. Lösningen skulle vara magnetisk så att det fortfarande var enkelt att komma åt att öppna fönstret. 

Den blå pilen visar var magneterna sitter.

faesta plexiglas med magneter

Det är enkelt att fästa plexiglaset med magneter

Det här behöver du:

  • 6 st. starka magneter
  • 6 metallplattor
  • Starkt lim

Magneter till fönsterkarmen

Först skruvade vi fast 6 st. Pottmagneter Ø16 mm (countersunk) i fönsterkarmen.

Valet föll på pottmagneter eftersom stålhylsan tål stöten från plexiglaset när det tas av och på. En vanlig magnet är mer känslig för stötar. Ett annat alternativ är gummimagneter som inte är lika estetiskt tilltalande om man jämför med de glansiga pottmagneterna

Metallplattor på plexiglaset

Nästa steg var att sätta magnetiska plattor på plexiglaset. Här föll valet på 6 st. vita metalplattor 16 x 2mm. De finns också i silver, men eftersom badrummet är vitt så ser det mer naturligt ut om metallplattan matchar.

Metallplattorna har lim på baksidan. När de sätts samman med plexiglas så finns risken att de inte fäster på den hala glasytan. Därför är det nödvändigt att kombinera klisterbiten med ett starkt lim som gör att delarna fäster samman bättre. Vi har använt UHU Max Repair

  1. Sätt fast den ena delen först -  i detta fall skruvar du fast pottmagneterna i fönsterkarmen. Eventuellt kan du limma fast dem, men då måste du också räkna med en längre torktid.
  2. Sätt fast den andra magnetdelen på den fastskruvade magneten så att den fästs samman med magnetismens kraft. Du fäster metallstyckerna mot pottmagneterna med limsidan utåt.
  3. Avlägsna remsan från metallplattans limyta och klicka ut extra superlim på den. Tryck därefter plexiglasrutan mot metallplattorna och lägg en tyngd mot dem så att de får torka i två dygn – kanske en tegelsten eller hantel?

Snart har du en smart konstruktion som gör att du kan duscha i lugn och ro, utan insyn.

Lyckades vi hjälpa kunden?

Värt att notera är att vår kund i första vändan inte lyckades med sitt projekt –metallplattorna ville helt enkelt inte fästa i plexiglaset. Eftersom vi är noga med att följa kunden ända in i mål skickade vi därför med superlim.

Det hela gick vägen – vilket vi är riktigt glada för!

 

Alla produkter - Använd plexiglas som insynsskydd i badrummet