DIN ORDER SKICKAS SAMMA VARDAG OM DU BESTÄLLER INNAN 14:00

Magnetkulor

Runda magnetkulor är små, men låt inte deras storlek lura dig. Det här är magneter med en styrka på upp till 5 kg, så se till att du kan placera dem på en yta där du kan få av dem. Flera av magneterna kan sitta ordentligt fast på en glastavla.

De här supermagneterna kan man använda till olika hobbyprojekt men de är också väldigt dekorativa tack vare sin form och sin glänsande yta av krom. 

Var försiktig så att de små magnetkulorna ej sväljs av mindre barn.


Rund magnetkula av neodym

De här runda magneterna av neodym är en av våra personliga favoriter eftersom det är en magnetsort som man kan använda till möbelkonstruktion. Man kan göra roliga magnetlösningar där magneten behöver vara rörlig.

Exempel på magnetkulans användningsområden

Om du ska sätta samman några soffmoduler magnetiskt så kan du oftast använda de flesta magnetsorter så länge nord- och sydpolen paras ihop.

Om det däremot finns flera moduler som ska ska sitta ihop på en massa håll och kanter så kan en kulmagnet vara den perfekta lösningen då den kan vrida på sig och på så sätt alltid rikta den korrekta polen åt rätt håll. Det fiffiga med neodymmagneter är att deras starkaste punkter alltid attraheras och det betyder att två nord- och sydpoler alltid kommer att finna varandra. Supersmart!

Magnetkulans egenskaper är alltså perfekta när den inte ska fixeras mot en bestämd punkt och dessutom tål den små stötar som uppkommer när magneten ligger löst.

Den runda formen kan enkelt passa in i mindre utrymmen. Vi har t.ex en guide där man med framgång kan göra ett persiennsnöre magnetiskt.