Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Fastsättning av hjulcover på husvagn

Fastsättning av hjulcover på husvagn

En kund kontaktade oss då han inte ville använda trycklås för att sätta fast täckningen över hjulet på husvagnen. Ett cover med trycklås kan nämligen inte regleras, men det kan magneter. Vi fick denna bilden skickad till oss:  

Vi har provat lösningar och här är den som vi kom fram till: 

Magnet som trycklås 

Husvagnen hade redan trycklås monterade med skruvar, så vi kunde ersätta själva trycklåsen med försänkta pottmagneter. Vi valde i samråd med kunden en diameter så nära som möjligt på trycklåsens diameter – en Ø16 mm. försänkt pottmagnet

I själva hjulcoveret har vi sytt i en symagnet på 18x2 mm. För att ha lite yta att flytta runt med – det gör lösningen lite mer flexibel och starkare än en 12x2 mm symagneter; men den mindre magnet på 12x2 mm kan också användas. Ska lösningen vara ännu starkare och mer flexibel kan du överväga en avlång supermagnet på 25x15x6 mm istället. Det ger dig fler justeringsmöjligheter med hjulcoveret.  

Lägg märke till att magneterna utan gummitäckning eller plastskydd inte är rostfria. Det gör dock ingenting för styrkan – det är bara en utseendefråga och ytrosten kan i de flesta fall tas bort med finkornigt sandpapper eller stålull.  

För att ge lösningen största möjliga styrka valde vi att använda magneter på båda sidor, dvs. på husvagnen och i coveret.

[BILDER PÅ VÄG] 

Du kan också välja metallplåtar

Om behovet för styrka är mindre, kan du välja att ersätta den försänkta pottmagneten med en försänkt metallplåt som är magnetisk (men inte en magnet i sig själv). Du kan t.ex. vara en Ø12 mm metallplåt. Den sätts på husvagnen där skruven till trycklåset sitter och så kombineras den med en insydd magnet i själva coveret.  

OBS! Det är nödvändigt att använda en magnet tillsammans med metallplåten, då metall mot metall inte är magnetiskt.

Avstånd är en viktig faktor

Har du ett tjockt hjulcover?  

Var uppmärksam på att den magnetiska styrkan reduceras med avstånd: ju längre avstånd det är mellan magnet/magnet eller magnet/metallplåt desto mer reduceras styrkan. Ett tjockt cover kräver därför användning av magnet mot magnet, eftersom det då kommer ett magnetfält från båda sidor (i motsatts till magnet mot metall). Du ska också komma ihåg att en plan yta ger bättre förhållanden för magnetism, så se till att i så stor utsträckning som möjligt göra tyget slätt när du syr in magneter i det. 

Ersätt trycklås på andra ställen

Denna lösningen för hjulcover och ersättning av trycklås med magneter är naturligtvis en metod som kan användas på många andra ställen också – inte bara på en husvagn. Det kan t.ex. vara på ett tält, en segelduk eller liknande. Möjligheterna är många med magneter. Vi vill gärna hjälpa dig med val av styrka till ditt projekt, om du tvekar över vad du ska använda. Kundservice står redo för alla dina frågor alla vardagar innanför öppningstiderna – skicka ett e-post eller ring på tlf. +45 71993614.

 

Alla produkter - Fastsättning av hjulcover på husvagn