Vi skickar magneter alla vardagar - beställ online för snabb leverans

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Gör fina kylskåpsmagneter av gamla vinkorkar

Gör fina kylskåpsmagneter av gamla vinkorkar

Man tager vad man haver, brukar det heta. Det gäller även när du är sugen på att göra dina egna kylskåpsmagneter.

Vi har nämligen haft kontakt med vår danska kund Bente som har tagit återbruk till en ny nivå. Hon har gjort personliga och charmiga kylskåpsmagneter med hjälp av några använda vinkorkar och gröna växter.

Eftersom vinkorkar är lättviktiga och små, så behöver man en diskret magnet som sitter på baksidan. Projektet hade misslyckats tidigare då Bente använt ett magnetband som inte hade tillräckligt hög styrka.

Hon tog kontakt med vår kundservice som rekommenderade supermagneter 8 x 1 mm. Eftersom magneterna var tunna uppfyllde de kraven på utformning utan att kompromissa på styrkan.

W3Schools.com

Om du är sugen på att testa Bentes DIY, läs då vidare!

Det här behöver du till kylskåpsmagneterna

  • Små, platta magneter 8 x 1 mm
  • Superlim
  • Vinkorkar
  • Pincett
  • Vass kniv
  • Små sticklingar/plantor
  • Blomjord

Vilka vinkorkar kan jag använda?

Du kan i stort sett använda alla vinkorkar men enligt Bente finns det några som är lite bättre än de andra. En champagnekork är till exempel mindre passande. Håll utkik efter viner med fina korkar som är ganska långa. Kanske har du något favoritvin som passar in på denna beskrivning?

Så här gör du kylskåpsmagneter av vinkorkar

Skär ur ett hål i mitten av vinkorken. Avlägsna innamätet långsamt och försiktigt. Hålet ska inte gå helt ut till korkens kant. Fortsätt gröpa ur tills det att finns plats för både jord och planta.

Nu är det dags att limma fast magneten på baksidan med superlim. Stryk på lim både på korken och magneten och pressa dem mot varandra. Du bör helst vänta i 24 timmar för att det ska sitta helt fast. Bente tyckte att det var lite segt att behöva vänta så länge, men ibland har nöden ingen lag.

När du är färdig med monteringen av magneterna är det dags att fylla vinkorkarna med jord. En liten pincett är perfekt till det pilliga arbetet. Sätt i en liten, liten stickling i hålet och tryck i jord överst på toppen så att den hålls på plats. Vattna plantan med några få droppar vatten.

Om plantan behöver extra stöd så kan man använda sig av en tandpetare.

Sådär – nu är det dags att fästa dina konstverk på kylskåpet.

Finns det andra magneter som är användbara?

Det bästa är så klart att använda starka, små supermagneter till vinkorkarna. Om du vill ha en ännu mindre magnet är också 6x1 ett alternativ. Om du använder en magnet med en minimum styrka på 300 g så kan du vara säker på att vinkorken sitter på plats.

Fler frågor om magnetiska vinkorkar? Ta gärna kontakt med vår kundservice – och skicka bilder på dina vinkorkar – så guidar vi dig vidare till en lösning.

Alla produkter - Gör fina kylskåpsmagneter av gamla vinkorkar