SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Gummimagneter

Vädertåliga magneter med gummibeläggning

Gummimagneter är neodym magneter (supermagneter) med en gummicoating. Detta gör dem användbara som utomhusmagneter, i akvarium eller om du t.ex. ska. hänga upp verktyg med magneter, där magneterna måste tåla "slag”. Gummi gör även att magneterna inte glider på ytan de placeras på.


Mer FAQ om gummimagneter

Gummicoatingen säkerställer att magneterna är rostfria även om de används i en våt miljö. Det betyder även att de är idealiska till utomhusbruk.

Arbetstemperaturen är under 80°C. Det betyder att magneterna förlorar magnetismen, om temperaturen överstiger 80 grader (möjligtvis ännu lägre). Pressa därför aldrig temperaturgränsen när du arbetar med magneter.

Gummicoating består av 2 delar gummi, som samlas ca. på mitten av magneten (horisontell). Det gör även att det är ett litet "rått" fäste på alla gummimagneter. Men det har endast en estetisk betydelse. Dessutom gör vi vad vi kan för att göra detta fäste så snyggt som möjligt, genom regelbunden kvalitetskontroll på fabriken.

Utomhusmagnet

Gummicoatingen gör att man kan använda magneterna utomhus och i fuktiga/våta miljöer. Därför passar de utmärkt till utomhusbruk och till upphänging av skyltar eller på husvagnen osv.

Kan efterlämna mörka ränder

Det är praktiskt att använda gummimagneter på glastavlor och andra ömtåliga ytor, eftersom att gummiytan ser till så att slaget inte blir lika kraftigt, även om det är en kraftig magnet. Med andra ord fungerar det som en slags "avfjädring".

Du ska dock vara uppmärksam på att magneterna kan orsaka mörka ränder på ljusa ytor. Anledningen till detta är att magneterna är så starka att de sitter hårt fast på en magnetisk yta.

Det är dock oftast enkelt att ta bort eventuella mörka ränder med en fuktig trasa.