Beställ innan kl. 14 på vardagar - då skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Info om magnetfolie

Info om magnetfolie

Vi kan skriva hur mycket som helst om våra magnetiska material, men vi ska försöka att hålla det kort och konsist, så att du snabbare kan få dig en uppfattning om våra produkter och göra ett val som matchar ditt behov.  

OBS! Magnetfolie kan inte användas till magnetiska glastavlor.  

Vad är magnetfolie? 

Magnetfolie är ett flexibelt material med en magnetisk yta. Det har inte lika stark magnetism som renodlade magneter och kräver direktkontakt med en magnetisk yta. Däremot är materialet mycket enklare att arbeta med eftersom det är böjligt.

I valet mellan magnet vs magnetfolie (t.ex magnetark eller magnetband) ska man vara medveten om att styrkan eller flexibiliteten är viktigast. Folie är ett billigt material. Det kan som regel endast hålla sig själv uppe och kanske ett papper.  

Material 

Magnetisk folie är gjort av elastiskt gummi med ferritpulver. Utöver detta har de färgade magnetbanden och arken en yta av färgad PVC.   

Styrkeökning vid 2 bitar magnetfolie  

Vår magnetfolie är som regel 1 mm tjock – dvs.av en god, kraftig kvalitet. Enstaka varor kan variera i storlek, men i så fall framgår det av varubeskrivningen.  

Styrka för 1 st. magnetfolie (1 mm.): ca. 100 gram/cm2 

Styrka för 2 st. magnetfolie (2x1 mm.): ca. 150 gram/cm2. 

När man sätter samman två magneter så kan man uppnå högre bärförmåga. Det kan man också med två bitar magnetark eller magnetband – styrkan ökar med ca 50 %. Det är dock fortfarande inte mycket, då styrkan från början ligger på omkring 100 gram per cm2. Men det kan iallafall vara viktig att tänka på, om man vill uppnå ca 150 gram per cm2.  

Det bästa resultatet kommer dock alltid uppnås genom att välja en tjockare variant, där det inte finns en färgad yta eller annat mellan de två bitarna magnetfolie.  

Arbetstemperatur & förvaring 

-20° til +85° C 

Temperaturer under -20° C och över 85° C förstör magnetfoliens struktur permanent med förlust av magnetismen som följd. Vi rekommenderar därför inte att man använder magnetark och band på ställen där temperaturen överstiger dessa gränser.  

Förvaring av magneter är alltid bäst vid rumstemperatur. Detsamma gäller folien. Det är samtidigt en bra idé att förvara det liggandes plant – om det förvaras ihoprullat under en längre tid så kan det vara svårt att få det plant igen.  

Utomhusbruk 

Eftersom magnetfolie är gjort av gummi och ferrit så rostar det inte. Men solens UV-strålar kan på lång sikt förstöra strukturen med en minskning av magnetismen som följd. Det är därför en bra idé att byta ut magnetfolien ibland, om den ska hänga utomhus (t.ex. som en infotavla). 

Se vårt urval av magnetfolie här --> 

 

Alla produkter - Info om magnetfolie