SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Insektsnät med magneter

Sommaren bjuder på många härliga saker – men även på mygg och andra irriterande insekter. Och de är ju bra för naturen men inte riktigt så trevliga att ha inomhus. Därför kan ett myggnät vara en bra lösning.  

DIY flugnät till dörr  

Om du är lite händig kan du sy ditt eget flugnät (eller som det också kallas: myggnät och insektsnät) och sätta magneter på nätet, så att det sluter helt tätt när du ska gå genom dörren. Du behöver lite vikt till botten om den ska stängas automatiskt, så det är en bra idé att sy en fåll i botten och lägga i en metallstång eller kanske sätta några stenar med snöre runt om, som kan fungera som viktstång, så att nätet inte blir så lätt.  

Här är en lösning med stavmagneter: 

Vi har använt 6x13 mm. stavmagneter - men du kan också välja några större och starkare än det. 

Det är också möjligt att lösa det med magnetband som stänger gardinen med ”överlapp”. Det ska dock bara användas var du har tid att hjälpa till för att få det på plats, då strimlerna av magnetband ska mötas i toppen eller i botten för att de ska stängas ihop. 

Här är lösningen med magnetband:

Vi har använt 19 mm magnetband med självhäftande tejp, som är enkelt att arbeta med, eftersom det kan klistras direkt på flugnätet, men du kan också nöja dig med 12 mm. magnetband. Och limsträngen är vit, så den ”kamoufleras” med ditt flugnät eller myggnät, där strängen är synlig.  

Du kan också välja en mer elegant lösning med trä, var du sänker ner några magneter i varsitt stycke trä (kom ihåg att para dem, så att de drar till sig varandra, innan du limmar fast dem):  

Vi har använt 3 st  6x6 mm supermagneter på sidan av varje träpinne, som är 43 cm långa. De är fastsatta med dubbelhäftande tejp från 3M.  

Fastsättning av insektsnät på väggen

Om du inte vill borra hål i väggen för upphängning av myggnätet, så kan du överväga att använda magnetband, så att du kan ta ner det när det inte används – men också enkelt sättas upp igen, när det ska användas. Magnetbandet kan klistras fast direkt på väggen och på insektsnätet. Kom dock ihåg att båda delarna ska vara rena och torra så att klistret på magnetbandet fäster bra. Du kan också kombinera metall med magnetbandet, om du redan har något av metall sittande på väggen, eller om du tycker att det är finare än det svarta magnetbandet. Det kommer nämligen vara synligt med den svarta färgen som är den magnetiska sidan av magnetbandet, när gardinen inte är uppe – och du kan inte använda vårt vita magnetband till detta, då coatingen äter upp en del av magnetismen. 

Här har vi använt självhäftande 19 mm. magnetbånd igen. Men du kan nöja dig med 12 mm. 

Det är också möjligt att lösa upphängnngen av gardinen med metall och magneter. Om väggen är vit, kan du välja en liten metallplatta och kombinera den med en vit powermagnet (eller en annan färg som gardinen har).  

Vi har använt en vit metalplatta 10x2 mm och en vit supermagnet 6x3 mm per punkt på väggen, där gardinen ska sitta fast. 

Kom ihåg att väggen ska vara ren och torr, så att klistret på metallskivan fäster bra.  

Torktid på självhäftande 

Kom alltid ihåg att låta limmet torka i i 24 timmar, innan du på allvar börjar använda din magnetlösning. På så sätt får limmet lov att arbetas in i väggen och gardinen så att det sitter ordentligt fast.  

Är du tveksam över något? 

Lösningarna kan användas till alla slags gardiner, men det är klart att det ska räknas lite på styrkebehöv om du ska hänga upp gardiner som är tyngre än myggnät och insektsnät. Kontakta oss därför gärna om vi ska räkna på något åt dig. Vi sitter redo i kundservice alla vardagar på telefon +4571993614 eller på mailen.