SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

MagBalls

MagBalls är magnetiska kulor i egen dansk design. Starkare och billigare än de flesta andra märken på marknaden. De har många olika namn hos alla olika producenter och de kan även kallas för Zen Magneter. Oavsett vad vad man kallar dessa magnetiska kulor, så används de av samma orsak: att bygga magnetiska figurer med eller till avstressning (stressbollar). Man kan få många timmar till att gå med att lägga magneterna helt precist, så de får en bestämd form. Tro på oss när vi säger: det är lättare sagt än gjort... Och behöver du en rolig presentidé till Fars Dag eller en present till ett stort ”lekbarn”? Då är MagBalls garanterat rätt val.  Det är som magi i dina händer!

NB! Magnetiska leksaker för stora barn och vuxna - rekommenderad ålder 10 år och uppåt.


Magnetiska kulor i Dansk Design

Vi har fått väldigt många frågor angående NeoCubes, och vi har därfor valt att göra våra egna magnetkulor, nämligen MagBalls, som är både bättre och billigare, och vi står 100% bakom dem, då det är vår egen design.

Genomtestade magnetkulor

De är utvecklade och testade genom flera år för att göra de bästa magnetiska kulorna. Inte endast sett till styrka, men även i färgerna och hållbarheten - dvs. hur mycket de tål sett till slag. Då våra är kraftigare än både Neo Cubes och Zen Balls, kan du att uppleva att coatingen gradvist faller av (dvs. det färgade skalet). Men det kommer du med alla magnetiska kulor vid längre (och hårdhänt) lek. Och vår coating är mer slitstark än alla andra vi har testat, som finns ute på marknaden.

Zen Balls - avstressande

Det er inte bara slumpmässigt att kulorna har fått namnet Zen Kulor. Om du sitter och rör magneterna mellan fingrarna kan det verka lugnande (och trevligare för din omgivning, än om du klickar på en kulspetspenna mellan fingrarna eller med ditt armband!) .

Skillnaden på magneter och magnetiska kugler?

Vad är skillnaden på magneter och MagBalls? Du kan naturligtvis använda dessa magnetiska kulor till att hänga upp en hög med papper på kylskåpet, men de är inte lika kraftiga som våra supermagneter. Dessutom är de gjorda till att "leka" med; med en starkare coating än våra powermagneter. Så att de är lättare att bygga med än vanliga magneter, och så håller de även bättre till de slag som de får. Om du söker efter små, billiga kylskåpsmagneter, kan du naturligtvis använda NeoCubes till detta ändamål. 

Vad kan man bygga med NeoCubes?

Om du kan tänka det, kan du bygga det! Kanske inte lika snyggt, som du föreställer dig, men övning ger färdighet.

Man kan bygga alla former med magneter, när tar hänsyn till att kulorna är magnetiska, för om du lägger magneterna väldigt nära varandra, kommer de att dras ihop. Därför kan det vara en fördel att använda en magnetisk yta (t.ex. en magnettavla eller ett kylskåp), om du ska skriva eller teckna med magneterna. Kan vara ett hjärta eller "kylskåpspoesi". Men en fyrkant eller ett torn kräver en plan yta, som det kan stå på. 

Exempel på vad vi har gjort på kontoret med MagBalls: 

  • Fyrkant
  • Boll
  • Hand
  • Rör
  • Hus
  • Stjärna
  • Snigel
  • Orm

Få dina magnetiska kulor till att rulla själv

Om du vågar anta en utmaning, så kan du faktiskt få magneterna till att röra sig själva med hjälp av magnetism: 

Lägg dina MagBalls på en lång rad, och ta tag i den ena änden (ca. 15 kulor) och sätt den fast i en ring på raden av magneter, så det skapas ett "öga" i den ena änden. Ta tag i ögat och ställ den upp. Om du pressar något på den i riktning mot magneterna, som ligger på rad, kommer magneterna till att dras ihop till ett långt rör. Det är mycket fascinerande, och när du knäcker koden till att lösa det, är det även mycket beroendeframkallande – och nu har vi varnat dig!

Vi ser till att lägga upp videoer med de roliga magnetkulorna, så att du kan inspireras, och annars är det väldigt många videor på Youtube, om du bliver sugen på att prova en mer avancerad utmaning med byggandet.

Vi har magnetkulorna i olika färger. Kontakta oss gärna, om du har frågor angående produkten.