Beställ vardagar innan kl. 14 - då skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. MagBalls

MagBalls

Magnetkulor i Dansk Design

Vi har fått många frågor angående NeoCubes, och vi har därför valt att göra våra egna magnetkulor, nämligen MagBalls, som är både bättre och billigare. Vi är nöjda med dem till 100%, då det är vår egen design.

Noggrannt testade magnetkulor

Magnetkulorna är utvecklade och testade i flera år för att vi ska kunna erbjuda de bästa magnetiska kulorna. Inte endast gällande styrka, men även färgerna och hållbarheten - dvs. hur stöttåliga de är. Våra magnetkulor är kraftigare än både NeoCubes och Zen Balls, men du kan uppleva att coatingen gradvis faller av (dvs. det färgade ytskiktet). Det är dock vanligt att detta sker. Oavsett, så anser vi att coatingen på våra produkter är mer slitstark än många andra produkter på marknaden.

OBS! Magnetiska leksaker är till för stora barn och vuxna - rekommenderade från 10 år.

Zen Balls - avstressande

Magneterna har fått namnet Zenkulor av en anledning. När du plockar med magneterna kan det verka lugnande (och trevligare för din omgivning, än om du klickar på en kulspetspenna mellan fingrarna eller med ditt armband!) .

Skillnaden på magneter och magnetkulor?

Vad är skillnaden mellan magneter och MagBalls? Du kan naturligtvis använda dessa magnetiska kulor till att hänga upp en pappersbunt på kylskåpet, även om de inte är lika kraftiga som våra supermagneter.

Magnetkulorna är perfekta leksaker; med en starkare coating än våra powermagneter. De är lättare att bygga med än vanliga magneter, och så är de även tåligare mot stötar. Om du söker efter små, billiga kylskåpsmagneter, kan du naturligtvis använda NeoCubes till detta ändamål. 

Vad kan man bygga med NeoCubes?

Det är bara fantasin som sätter gränser! Ibland blir resultatet inte lika fint som det du önskar dig, men övning ger färdighet.

Magneterna kan arrangeras i olika formationer, men tänk på att om man placerar magneterna väldigt nära varandra, kommer de att attraheras mot varandra. Därför kan det vara en fördel att använda en magnetisk yta (t.ex. en magnettavla eller ett kylskåp), om du ska skriva eller teckna med magneterna. Det vara ett hjärta eller "kylskåpspoesi". En fyrkant eller ett torn kräver däremot en plan yta, som det kan stå på. 

Exempel på vad vi har skapat på kontoret med MagBalls: 

  • Fyrkant
  • Boll
  • Hand
  • Rör
  • Hus
  • Stjärna
  • Snigel
  • Orm

Få dina magnetiska kulor att röra på sig

Om du vågar anta en utmaning, så kan du faktiskt få magneterna till att röra på sig med hjälp av magnetism: 

Lägg dina MagBalls på en lång rad, och ta tag i den ena änden (ca. 15 kulor) och placera den som en ring på raden av magneter, så det skapas en "kanelbulle" i den ena änden. Ta tag i "kanelbullen" och ställ den upp. Om du pressar den i riktning mot magneterna, som ligger på rad, kommer magneterna att dras ihop till ett långt rör. Det är mycket fascinerande, och när du knäcker koden till att lösa det, är det även mycket beroendeframkallande. Säg inte att vi inte varnade dig!

Vi ser till att lägga upp videoer med de roliga magnetkulorna, så att du kan inspireras, och annars är det väldigt många videor på Youtube, om du bliver sugen på att prova en mer avancerad pysselutmaning.