Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Magnetband skyddar möblerna mot robotdammsugaren

Magnetband skyddar möblerna mot robotdammsugaren

Den omtyckta robotdammsugaren kräver helt nya lösningar. Den styr sig själv, men ibland så går det något överstyr. Om du vill undvika att din robotdammsugare kör in i soff- och stolsben och sliter på dem – läs vidare - det handlar nämligen om vårt favoritämne: magneter.

Vilket magnetband ska jag använda?

Du bör helst använda ett väldigt starkt magnetband av neodymium. Den har en stark magnetisk kraft till skillnad från ett vanligt magnetark av ferrit. Därför kostar det också en extra slant.

Vi har inte själv detta magnetband i sortimentet och efterfrågan är inte så stor (än) att vi kan köpa in det till fördelaktiga priser. Vi vet att Miele säljer dessa magnetband, men kan inte uttala oss om kvaliteten då vi inte själva har testat det. Dock har vi hört från kunder att de har använt sig av Mieles magnetband.

Ett ställe där du kan använda ett vanligt magnetband är vid skydd av möbelben. Du kan använda den mer böjliga standardmodellen av magnetband och sätta den runt bordsbenet. Du slipper nu att få hack och märken i möblerna.

Så här använder du magnetbandet

Välj en rulle som är 40 mm. bred (den säljs från 1 meter) och klipp en bit av rullen som motsvarar 1.5 gånger omkretsen på bordsbenet (eller vad du nu vill skydda). På så vis sitter den fast med hjälp av sin egen magnetism. Bordsbenet är nu skyddat från robotdammsugaren!

Bordbenet aer skyddat från robotdammsugaren.

Det bästa av allt: magnetbandet kan återvinnas. Det är en billig lösning som håller i många år.

Det bästa med denna magnetbandslösning är att städhjälpen säkert inte är lika försiktig med dina möbler som du är. Vilken tur att de nu är skyddade!

Alla produkter - Magnetband skyddar möblerna mot robotdammsugaren