SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Magneter till glastavla

Starka magneter till glastavlor

Man kan inte använda alla typer av magneter på glastavlor då de kräver en väldigt hög styrka. Val av dragkraft beror även på kvaliteten av glastavlorna, då det inte är själva glaset som är magnetisk i en magnetiskt glastavla. Du måste använda dig av väldigt starka magneter som du placerar i en stålplatta bakom glaset som därefter ska "fungera" genom ett tjockt lager av glas. 


Bäst sålda magneter till glas

Vår bästsäljare inom magneter till glastavla är 10x10 mm. supermagneter. De kan användas på alla magnetiska glastavlor, och beroendes på kvaliteten på glastavlan kan det hänga upp till 10 st. papper under denna magnet, utan att varken papper eller magnet glider ned på den ”halkiga” tavlan.

Glasmagneter

Glasmagneter - eller magneter till glastavlor - har utmaningen att de ska "fungera" genom ett tjockt lager glas, och det är anledningen till att man ska använda mycket kraftiga magneter, när man har en magnetisk glastavla. Det är nämligen inte själva glaset, som är magnetiskt, men däremot stålplåten bakom glaset.

Styrkeförlust på glastavlor

Även om magneterna har en mycket hög styrka, så försvinner ca. 70-90% av styrkan, när det blir ett mellanrum på 2-4 mm. mellan magnet och tavlans stålplåt (dvs. själva glastavlans tjocklek bestämmer avståndet). Det är därför du ska välja starka magneter. Och därför ska du överväga, om en glastavla är den slags tavla, du har användning av. Glas är väldigt snyggt att skriva på, men utan superstarka magneter fungerar det inte lika bra när den ska användas som en magnettavla.

Kan man välja för starka glasmagneter?

Som vi har nämnt tidigare ska magneter till glas vara superstarka. Men samtidigt får de inte vara FÖR starka, då de kan förstöra glaset; de kommer alltid att dras mot det starkaste magnetfältet (som i detta tillfälle är andra magneter och inte själva glastavlan). Risken är att du får en klump med magneter, som nästan inte kan skiljas från varandra - och i värsta tillfälle går magneterna också sönder, då de inte tål hårda slag vid hög fart.

Dessutom kan du göra skador på glastavlan och själva magneten med mycket hårda slag från magneten direkt mot glaset. Därför rekommenderar vi inte att du väljer en belastningförmåga på mer än max. 12 kg. Starka glasmagneter ska hanteras med största försiktighet, då magnetfältet mellan två st. 12 kg-magneter är otroligt starkt och kan orsaka magnetflisor vid sammanstöt utan något att dämpa slaget med (alltså vid direkt kontakt mot varandra i okontrollerad fart).

Vill du veta mer om magneter till glas?

I denna kategori har vi samlat alla magneter, som vi kan rekommendera för användning på magnetglastavlor, när du i övrigt följer vår  vanliga information angående hantering av supermagneter.

Och om du vill veta lite mer om val av magneter till glas, så kan du läsa  mer i vår FAQ här.

Vår kundservice står till tjänst med dina magnetfrågor – ring till oss eller skicka en e-mail.