Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Magneter till Naga glastavla

Magneter till Naga glastavla

Mycket starka magneter till Naga-tavlor

En magnetisk tavla är verkligen fin att ha hängandes i hemmet eller på kontoret när det inte riktigt passar med en whiteboard. Glastavlan ger ett mycket mer modernt intryck.

Dessvärre kommer många hem med en glastavla utan att ha kunskap om vilka magneter som passar bäst. Många blir besvikna då de magneter som följer med inte är särskilt starka. På sin höjd klarar de ett eller två papper.

Fördelen med Naga-tavlorna är att de flesta har råd med dem. Men de är inte särskilt starka, så om du ska använda glastavlan till magneter, så bör du överväga att köpa några andra magneter än dem som du får med i paketet. Det är nämligen inte själva glaset som är magnetiskt, utan det är stålskivan bakom glaset. Så det kräver en mycket stark magnet av hög kvalitet, om du ska uppskatta din NAGA-tavla till max.

Se våra bästsäljare här – och fortsätt läs nedan om du vill veta mer. 

 

Alla produkter - Magneter till Naga glastavla

Det finns ett utbrett missförstånd att det är själva glaset i glastavlor som är magnetiskt. Det är inte glaset utan den magnetiska stålplattan bakom glaset som är magnetiskt. Man behöver verkligen starka magneter för att kunna använda tavlans magnetism – magnetfältet ska ju kunna gå igenom glaset.

När man köper en billig magnetisk glastavla, så ska man använda superkraftiga magneter. Då magnetfältet genom glaset inte är särskilt starkt, kan man uppleva att magneterna dras mot varandra, då deras dragningskraft till varandra är 100 gånger starkare än mot stålplattan genom glaset.

Kom därför ihåg att ha mellanrum på tavlan mellan magneterna – minst 10 cm, men gärna mer om det är möjligt. Annars kommer du snabbt sitta med en stor klump med supermagneter som inte går att separera. Och i värsta fall flyttar de sig med så hög fart att magneterna går sönder.

Behöver du ytterligare vägledning?

Du är mycket välkommen att kontakta oss om du behöver ytterligare vägledning när du ska köpa supermagneter till din Naga-glastavla.

Vi säger inte att du har gjort ett dåligt köp. Du behöver bara vägledning för att komma igång med att använda den till fullo. Vi hjälper dig gärna med  att hitta starka magneter till din glastavla.