SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Magneter till Naga glastavla

Mycket starka magneter till Naga-tavlor

En magnetisk tavla är verkligen fin att ha hängande i hemmet eller på kontoret när det inte riktigt passar med en whiteboard. Glastavlan ger ett mycket mer modernt intryck. Men dessvärre kommer många hem med en glastavla utan att ha fått ordentlig rådgivning kring magneter till tavlan, och det är så synd, för många blir besvikna då de magneter som följer med inte är särskilt starka. De kan kanske hålla ett enskilt papper uppe.

Fördelen med Naga-tavlerna är att de flesta har råd med dem. Men de är inte särskilt kraftiga, så om du ska använda glastavlan till magneter, så ska du överväga att köpa några andra magneter än dem som du får med i paketet. Det är nämligen inte själva glaset som är magnetiskt, utan det är stålskivan bakom glaset. Så det kräver en mycket stark magnet av hög kvalitet, om du ska bli bästa vän med din NAGA-magnettavla.

Se våra bästsäljare här – och fortsätt läs nedan om du vill veta mer. 

 

Det finns ett utbrett missförstånd att det är själva glaset i glastavlor som är magnetiskt. Det är inte glaset utan den magnetiska stålplattan bakom glaset som är magnetisk. Så om det inte används rent stål (av hög kvalitet) eller om det används en tjock glasskiva till att göra magnettavlan med, så behöver man verkligen starka magneter för att kunna använda tavlans magnetism – magnetfältet ska ju fångas genom glaset.

Nästa utmaning är, när man köper en billig magnetisk glastavla, att man ska använda superkraftiga magneter. Men då magnetfältet genom glaset inte är särskilt starkt, kan man uppleva att magneterna drar åt sig varandra, då deras dragningskraft till varandra är 100 gånger starkare än mot stålplattan genom glaset.

Därför: kom ihåg att ha mellanrum på tavlan mellan magneterna – minst 10 cm, men gärna mer om det är möjligt. Annars kommer du snabbt sitta med en stur klump av supermagneter som inte går att separera. Och i värsta fall går det med så hög fart att magneterna går sönder.

Behöver du ytterligare vägledning?

Du är mycket välkommen att kontakta oss om du behöver ytterligare vägledning när du ska köpa supermagneter till din Naga-glastavla.

Vi säger inte att du har gjort ett dåligt köp. Du behöver bara vägledning för att komma igång med att använda den fullt ut. Så låt oss hjälpa dig med att hitta starka magneter till din glastavla.