Vi skickar magneter alla vardagar - beställ innan kl. 14

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Supermagneter
  3. Krokmagneter - Neodymium
  4. Magnetfiske - Magnet 100 kg

Magnetfiske - Magnet 100 kg

Artikelnr: MAGZ-622-P

Magnet för magnetfiske - denna magneten kan ta 100 kg i direkt drag.
Styrka 100.0 kg.
Dina fördelar
Snabb leverans
2-7 dagars leveranstid
Nöjdhetsgaranti

Styckpris:

416,00 520,00 SEK

Total: 416,00 520,00 SEK

Inte i lager

Detaljer

Dragkraft:
100,0 kg.
Form:
Krok
Diameter:
60 mm.
Höjd:
20 mm.
Storlek:
60-20
Glastavla:
Nej
Material:
Neodymium
Utomhus:
Ja
Färg:
Silver

Beskrivning

Detta är vår minsta magnetfiske magnet, gjord speciellt för magnetfiske. Men innan du börjar magnetfiska för nybörjare bör du veta att 100 kg är en häftig styrka. Så även om det i magnetfiskevärlden är i underkant med 100 kg, då måste du vara väldigt försiktig med denna magnet!

Diameter: 6 cm
Höjd: 2 cm
Krok storlek: M8
Styrka: ca 100 kg

OBS! Magneter är inga leksaker! Och vi rekommenderar inte att använda denna fiskemagnet för barn under 16 år.

Magneten har 2 invändiga gängor: en upptill och en på sidan. Det finns olika fördelar med att sätta kroken i topp och sida men du måste prova dig fram och hitta din favoritmetod. Det är smart att använda en karbinhake när du ska knyta ditt rep ordentligt, så att du får mer flexibilitet i vattnet med din magnet (karbinhake och rep ingår inte i detta paket).

Ej gjord av rostfritt stål: Krokmagneten sitter i en stålpott som inte är gjord av rostfritt stål. Kom ihåg att torka av vatten från din magnet när du är färdig med att fiska – bara med en alm torr trasa eller tyg. Det håller rosten borta. Dock kommer rost endast visuellt att påverka magneten under den första långa stunden, eftersom ett tunt lag ytrost inte påverkar magnetismen.

SPECIFIKATIONER
Styrka: ca 100 kg
Magnetism: N35
Gänga: M8
Yta: förnicklad (Ni)

Vanliga frågor (FAQ):
Styrka mäts direkt på en tjock, magnetisk stålplåt. Dragkraften försvagas ju längre pottmagneten är från den magnetiska ytan. Denna magnetfiske magnet uppnår därför sin fulla potential endast om den greppar en plan yta av tjock magnetisk metall. Om du dessutom drar åt ett annat håll än magneten, då är styrkan bara ca 1/4. Så försök alltid att dra magneten i samma riktning som själva magneten pekar.

Om du t.ex vill dra upp en cykel ur vattnet måste du fånga en del av ramen där magneten får ett bra grepp, eftersom styrkan beror på hur stor yta av magneten som får direkt tag i metall. Om cykeln har en väldigt rund ram, och magneten träffar den runda ramen, får magneten bara fat med ca 10% av magneten, och därmed används inte hela magnetstyrkan för att dra upp cykeln. Men om du däremot får tag i en platt del med mer metall samlad (en pedalarm eller tättslutande ekrar på hjulet) så använder du mer av magneten och får därigenom mer styrka ur magneten att dra upp cykeln med.

NB! Kom alltid ihåg att se till att den medföljande ögonbulten (krok) är ordentligt fastskruvad. Magneten och bulten kan hålla upp till 100 kg.

Säkerhetsinformation

Läs säkerhetsanvisning här innan du köper och tar neodymmagneterna i bruk.

Information

Andra köpte även

Liknande produkter