SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Magnetisk tejp

Magnettejp eller magnetband som är självhäftande? 2 olika produkter - men båda kallas vanligtvis för magnetisk tejp.

Om man endast ska göra ett papper eller en kartong magnetisk på baksidan, så är det oftast tillräckligt att använda magnettejp till uppgiften. Ej att förväxla med divider tape, som inte är magnetisk! Men om du ska hänga upp en ram eller sätta upp ett fönster med magnetism, så behöver du använda självhäftande magnetband, som är något starkare än magnettejpen. 


Magnettejp är...

Magnettejp (eller magnettape) är den tunnaste versionen av magnetmaterial som finns på marknanden. Det gör även att det inte är lika starkt som t.ex. magnetbandet med självhäftande förmåga. Belastningsförmågan är ca. 14 gram per cm2. Det är lika flexibelt som vanlig tjock tejp och har ca samma tjocklek som silvertejp.

Magnetband är...

Magnetbånd som är självhäftande är något starkare än magnettejpen, men det är dock fortfarande flexibelt och kan böjas runt runda saker och kanter. Men det är en del tjockare än den tunna tejpen. Det skapar en möjlighet att pressa in mer magnetism i bandet. Därför får du en belastningsförmåga på min. 80 gram per cm2 med magnetbandet. 

Många möjligheter med magnettejp

Med magnetisk tejp har du väldigt många användningsmöjligheter, då det kan fästa på nästan allt - endast med undantag av våta, smutsiga eller ojämna ytor eller textilier. Dvs. faktisk kan du sätta det på samma ytor, som du kan sätta normal tejp på. 

Här är några av de saker, man kan sätta självhäftande magnetband på: 

  • Teckningar
  • Schema
  • Små bildramer
  • Gardiner (t.ex. mörkläggning)
  • Myggnät
  • Piktogram
  • Spegel

... och mycket annat. Ovanstående är på inget sätt inte en lista som sätter begränsningar, men endast till inspiration. 

Och det bästa av det hela: det är självhäftande, så du kan t.ex. sätta en remsa magnettape på din vägg och en remsa på din gardin, och så fungerar det magnetisk mot varandra.

Ingen frånstötning

Anledningen till att det fungerar "mot sig själv", är att magnetbandet är tillverkat av en gummimassa med massor av magnetflisor i. Dvs. polerna pekar mot alla riktningar, och därför fungerar det monopolart mot sig själv, eftersom att polerna ligger så tätt och kan fånga de motpoler som är nödvändiga.

Vill du veta mera?

Tvekar du om du ska använda den tunna magnettapen eller ett något kraftigare självhäftande magnetband? Vi vill väldigt gärna hjälpa dig med goda råd och vägledning. Det kan vara väldigt svårt att förklara allt om varorna i en text, för våra kunders behov är väldigt olika, när det handlar om magnettape. Därför kan ovanstående information vara för mycket information för vissa och för lite information för andra. Och därför vill vi väldigt gärna att du kontaktar oss om du har andra frågor till magnettapen och självhäftande magnetband. För vi vet väldigt mycket om våra varor.

Du kan kontakta oss på tel. +4571993614 eller skicka ett e-mail.