Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Myggnät med magneter

Myggnät med magneter

Sommaren bjuder på många härliga inslag – men även på mygg och andra irriterande insekter. De är bra för naturen men inte riktigt så trevliga att ha inomhus. Därför kan ett myggnät vara en bra lösning.  

DIY myggnät till dörr  

Om du är en smula händig kan du sy ditt eget myggnät och fästa magneter på det, så att nätet sluter helt tätt vid dörrkarmen, samtidigt som du enkelt ska kunna dra myggnätet åt sidan.

Du behöver en liten vikt i änden om nätet enkelt ska kunna stängas till. Det är en bra idé att sy en fåll längst ner vid nätets kortsida och lägga i en metallstång eller liknande, så att nätet får tyngd.  

Här är en lösning med stavmagneter: 

Vi har använt 6x13 mm. stavmagneter - men du kan också välja större och starkare magneter än det. 

Det är också möjligt att lösa det med magnetband som gör att nätet kan stängas via överlappning.

Remsorna med magnetband ska kunna fästas mot varandra i toppen eller i botten för att man ska kunna stänga nätet helt.

Här är lösningen med magnetband:

Vi har använt 19 mm magnetband med självhäftande tejp, som är enkelt att arbeta med, eftersom det kan klistras direkt på myggnätet, men du kan också nöja dig med 12 mm. magnetband. Limsträngen är vit, så den ”kamoufleras” med ditt myggnät, där strängen är synlig.  

Du kan också välja en mer elegant lösning med trä, då du monterar några magneter i varsitt stycke trä (kom ihåg att para ihop polerna korrekt, så att de drar till sig varandra, innan du limmar fast dem):  

Vi har använt 3 st  6x6 mm supermagneter på sidan av varje träpinne, som är 43 cm långa. De är fastsatta med dubbelhäftande tejp från 3M.

Alla produkter - Myggnät med magneter

Fastsättning av myggnät på väggen

Om du inte vill borra hål i väggen för upphängning av myggnätet, så kan du överväga att använda magnetband, så att du kan ta ner det när det inte används – men också enkelt sättas upp igen, när det ska användas.

Magnetbandet kan klistras fast direkt på väggen och på insektsnätet. Kom dock ihåg att båda delarna ska vara rena och torra så att klistret på magnetbandet fäster bra. Du kan också kombinera metall med magnetbandet, om du redan har något av metall sittande på väggen, eller om du tycker att det är finare än det svarta magnetbandet. Den svarta färgen som magnetbandet består av kommer nämligen vara synlig. Det är  är den magnetiska sidan av magnetbandet, när gardinen inte är uppe. Du kan inte använda vårt vita magnetband till detta, då coatingen minskar magnetkraften. 

Här har vi använt självhäftande 19 mm. magnetband igen. Men du kan nöja dig med 12 mm. 

Det är också möjligt att lösa upphängningen av gardinen med metall och magneter. Om väggen är vit, kan du välja en liten metallplatta och kombinera den med en vit supermagnet (eller en annan färg som gardinen har).  

Vi har använt en vit metalplatta 10x2 mm och en vit supermagnet 6x3 mm per punkt på väggen, där gardinen ska sitta fast. 

Kom ihåg att väggen ska vara ren och torr, så att klistret på metallskivan fäster bra.

Förväntad torktid

Kom alltid ihåg att låta limmet torka i i 24 timmar, innan du på allvar börjar använda din magnetkonstruktion. På så sätt får limmet lov att fästa ordentligt på väggen och gardinen.

Är du tveksam över något? 

Lösningarna kan användas till alla slags gardiner, men det är klart att det ska räknas lite på styrkebehov om du ska hänga upp gardiner som är tyngre än ett myggnät. Kontakta oss därför gärna om vi ska räkna ut något åt dig. Vi sitter redo i kundservice alla vardagar på telefon +4571993614 eller på mailen.