Vi skickar magneter alla vardagar - beställ innan kl. 14

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Myggnät med magnetstängning på två sätt

Myggnät med magnetstängning på två sätt

Om du ska göra ditt eget myggnät till dörren med magneter ger vi gärna med goda råd och förslag på produkter. Det är alltid spännande med nya projekt och magnetiskt DIY. Det finns flera smarta lösningar gällande husvagnar och andra fordon, som gör semesterlivet behagligare.

Våra kunder har hört av sig och undrar om inte vi kunde göra en guide med magnetlösningar till det praktiska myggnätet. Självklart vill vi dela med oss av våra lösningar när det blir varmare temperaturer och insekterna härjar utanför fönsterna.

Vi har två förslag på hur du kan göra ett magnetiskt myggnät som är lätthanterligt och flexibelt. Det ska vara enkelt att båda öppna och stänga fönstret och ta bort myggnätet vid behov.

Myggnät med symetoden

myggnaet

Så här gör du steg för steg:

Mät längd och bredd på ditt fönster så att du vet hur mycket myggnät du ska använda. Tänk på att ha en marginal på minst 19 mm. gällande både längd och bredd så att du du kan sy en fåll i myggnätet genom att vika det runt magnetbandet.

Vi rekommenderar att du ritar upp fönstermåttet på en bit papper först så att du inte klipper fel i myggnätet, det ska helst inte sitta för stramt på fönstret.

Tips: använd gärna symaskinen när du syr fållen.

Det självhäftande magnetbandet placeras runt din fönsterkarm

Börja med att göra fönsterkarmen ren med ett milt rengöringsmedel och en trasa. Låt ytan torka. Därefter kan du fästa magnetbandet. På baksidan sitter det en remsa som enkelt kan dras av ( det är den gula remsan på fotot). Klipp ut fyra bitar som ska sitta kant mot kant, mot de fyra motsvarande sidorna på fönsterkarmen.

Tryck till bandet ordentligt, så att det fäster väl. Om du ångrar dig så kan du flytta på bandet inom ca. en timmes tid.

foenster

 

Magnetbandet ska sitta ovanpå det andra magnetbandet

Du ska nu sätta ett nytt magnetband mot det magnetband som redan sitter på plats. Det innebär att den delen som är täckt av lim, kommer att sitta utåt. Bilden här under visar just detta, eftersom den gula delen är synlig.

Wmagentband

Nu vet du med säkerhet att magnetbandet passar runt fönstret och nu är det dags att fästa myggnätet i magnetband nr.2.  Du tar bara bort klisterremsan och klistrar insektsnätet ovanpå. Det viktiga här är myggnätet får en ordentlig fåll. Därför ska myggnätet sticka ut en bit utanför magnetbandet. Låt limmet torka.

Vik sedan myggnätet över magnetbandet, så att fållen bildas. Magnetbandet kommer sitta fast bättre om du använder dig av en kraftigare nål och syr långsamt.

När allting sitter på plats kan du fästa magnetbandet med den magnetiska sidan (som sitter fast i myggnätet) på det magnetbandet som sitter runt fönsterkarmen.

Så är magnetlösningen i hamn och du kan enkelt öppna och stänga myggnätet. Det är en diskret anordning som kommer vara till stor nytta.

foenster

Metod 2: Myggnät utan att sy

Det här behöver du:

Mät omketsen runt fönstret för att få en uppfattning om hur mycket myggnät du ska använda. Rita  gärna upp omkretsen på ett större papper eller en bit papp.

Precis som vid metod 1) så ska du placera magnetbandet med den självhäftande remsan mot fönsterkarmen. Du fäster fyra remsor på de respektive fyra sidorna.

Du tar sedan det vita magnetbandet ovanpå det grå som redan sitter fastlimmat på karmen. Här är det viktigt att det vita magnetbandet sitter korrekt på plats. Även det grå magnetbandet ska bestå av fyra bitar.

Du kan sedan stegvis föra in myggnätet mellan de två olika magnetbanden, som alltså kommer hålla det på plats.

Alla produkter - Myggnät med magnetstängning på två sätt