JUST NU - 70% PÅ UTVALDA MAGNETARK - KLICKA DIG IN OCH LÄS MER!

Ringmagneter

Våra starka ringmagneter av neodym finns  flera olika storlekar. Det är helt enkelt magneter med hål i - i varierande storlek. De här supermagneterna är perfekta till ditt magnetprojekt då du får mycket magnetism för pengarna.

Använd ringmagneten till uppsamling av andra föremål. Hålet i mitten gör att du kan vara kreativ när det gäller montering.


Magnet med hål i 

Trots att magneten har ett hål går det inte automatiskt att fästa den med en skruv - vi har andra magneter som är mer passande till detta, som kallas countersunkmagneter. Däremot kan du trä ett snöre genom ringmagneten om du t.ex ska hänga upp något eller fiska upp föremål som ligger på golvet bakom soffan. Det gäller även nycklar som fastnat i en springa. Det kan också vara en bra idé att fånga något som fastnat under motorhuven med en ringmagnet. Förutom att fästa den i ett snöre kan man också trä den på en stång.

Magnetismens placering

Den starkaste magnetismen sitter på ringmagnetens platta sida om inget annat är angivet. Dock är även sidorna magnetiska. Det betyder att alla delar av ringmagneten kan attrahera ett annat magnetiskt föremål. 

Du måste även ta nord- och sydpolen i beaktan och de sitter både på den platta ytan och magnetens sida.