Beställ vardagar innan kl. 14 - då skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Schemaläggning med magneter på whiteboard-tavla

Schemaläggning med magneter på whiteboard-tavla

Det blir ordning på kontoret när alla vet vad de ska göra just idag eller senare under veckan. Skaffa en enkel översikt genom att använda magneter till schemaläggning på en stor whiteboard.

Praktisk schemaläggning på sjukhusets whiteboard

De flesta sjukhusavdelningar har en stor whiteboard där man kan dela upp tavlan i olika kolumner med medarbetare, pass och patientinfo. Den här tavlan kan med fördel utformas som ett rutnät, med svart magnetband eller dividertape.

Följande illustration visar hur tavlan kan se ut (om än på danska)

De vågrätta kolumnerna är till för överskriften, till exempel lokaler, vem som är lediga eller sjuka och vem som är närvarande på olika pass.

Varje medarbetare får en magnet som representerar dem, det kan vara en färg eller kanske en bild på magneten. När magneterna flyttas runt får man snabbt en visuell överblick, en slags ögonblicksbild var alla befinner sig på avdelningen. Arbetet på sjukhuset kommer bli mycket effektivare.

Du kan också skriva med en whiteboard-penna inuti kolumnen. Det påklistrade magnetbandet ser till att ingenting hamnar utanför. Avgränsningen med bandet fungerar mycket bättre än att rita upp linjerna med själva whiteboardpennan då de lätt suddas ut av misstag.

Självklart kan detta system också användas på andra arbetsplatser, t.ex där folk är mobila under arbetsdagen t.ex inom hemtjänsten eller entreprenad.

Använd whiteboardtavlan på bilverkstaden

Använd en stor whiteboard-tavla. Bilen kan registreras och skrivas upp på tavlan. Eftersom den precis har kommit in, kan bilden markeras med en röd magnet. När bilen är under reparation får den en gul magnet och slutligen en grön magnet när bilen är färdig att hämtas.

 

Alla produkter - Schemaläggning med magneter på whiteboard-tavla