Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Skaffa en ny kadensmagnet

Skaffa en ny kadensmagnet

Visste du att man kan byta ut magneten som tillhör din cykeldator? Här finner du en magnet som är en god ersättare till originalmagneten som medföljer din kadensmätare. Vi hävdar att den t.om är lite starkare.

Det är den här magneten som är lösningen

Du behöver inte lägga ner mycket tid på att lära dig en hel massa om magneter – vi presenterar lösningen här direkt. Mer tid över till att cykla helt enkelt!

Alla produkter - Skaffa en ny kadensmagnet

Byt ut din cykelmagnet själv

Så snart cykelsäsongen stundar, så får vi förfrågningar från hobbycyklister som söker efter praktiska magnetlösningar. En av de återkommande frågorna handlar om magneter som används för att mäta cykelns hastighet. Magneten är fastsatt på cykelns eker och är utbytbar om den rostar eller du blir av med den.

Den ordinarie magnetens styrka kan vara för svag för att påverka sensorn vilket kan vara en anledning till att du vill byta ut den mot en starkare magnet.

Så här gör du

Här ser du en bild med originalkonstruktionen från Garmin

 

Det andra fotot visar en kombination av vår magnet ø13 och spännplattan.

 

Ytterligare optimering med magneter

Du kan också fästa en kadensmagneter på pedalen. Vi rekommenderar en 22 x 6 mm. gummimagnet till detta. Eftersom magneten fäster mot ytan så slipper du spänna fast den med ett band. Det är helt enkelt snyggare med en fin magnet.

Vissa kunder har påpekat att originialmagneterna blir för varma i sommarvärmen vilket gör att data försvinner under cykelturen. Det kunde undvikas med denna gummimagnet.

Observera att de flesta pedaler är av aluminium men själva pedalskruven är ofta av magnetisk metall

Så här kan det se ut med standardutrustningen till cykeldatorn

...och såhär fungerar det med en stark gummimagnet