Beställ innan kl. 14 på vardagar - då skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Smart förvaring i badrumsskåpet med magnetlist

Smart förvaring i badrumsskåpet med magnetlist

Har du outnyttjade ytor i badrummet? Har du dessutom svårt att hålla reda på plåster, små hårnålar eller din nagelklippare? Nu kan du skaffa en smart förvaringslösning, med hjälp av ett enkelt DIY med magnetband. Det passar dig som vill bli mer organiserad och inte orkar slösa tid på att leta efter dina saker med smart förvaring på insidan av badrumsskåpet. Fäst prylarna på en magnetlist så här:

Magnet DIY för badrum

Tillverka en magnetisk list av ett magnetband som fästs på insidan av skåpsdörren där du kan fästa din skönhetsprylar. De förvaras lättillgängligt inne i skåpet, vilket drar ner på badrummets stökighetsnivå. Det är även perfekt till det lilla badrummet med ont om plats.

Magnetbandet är prisvärt och kan fästas direkt på skåpets yta, tack vare att det är självhäftande.

Fäster allt på magnetbandet?

Nej, bara det som är magnetiskt. Vi har testat med olika prylar, och fann t.ex att en liten plåtask med plåster sitter ordentligt fast.

Man bör tänka på två saker:

1) Sakerna ska inte vara för tunga

2) De måste vara gjorda i metall eller stål

Vi fäste med framgång nagelklippare och hårnålar på bandet. Det är skönt att kunna samla hårnålarna på en specifik yta då man annars bruka hitta dem överallt i hemmet och även på golvet. Dessutom finner man aldrig hårnålarna när man behöver dem!

Vi misslyckades med att sätta fast en ögonfransböjare, även om den var magnetisk. Det berodde på att formen helt enkelt gjorde att kontaktytan var för dålig.

Plåtasken är praktisk efter som du kan förvara små saker i den som t.ex Topz, plåster eller bomullsrondeller. Att återanvända en gammal ask som har innehållit karameller eller halstabletter är både billigt och miljövänligt! Dessutom ser det fint ut.

Alla produkter - Smart förvaring i badrumsskåpet med magnetlist

Bonustips: Har du en sminkprodukt eller en liten sminkborste som du också gärna vill fästa på magnetlisten? Vi har nämligen klistrat fast en självhäftande magnetremsa på ett läppstift och en annan remsa på en liten burk med läppbalsam. Om produkten inte skulle fästa så beror det på att det är nord-mot-nordpol eller syd-mot-sydpol. Du får testa dig fram till den bästa lösningen, gärna innan du klistrar fast magnetremsan.

Vi höjer också ett varningens finger för att magnetremsan kan vara för liten och styrkan för svag. Som sagt, det bästa är att testa vad som fungerar. Helt säkert kommer i alla fall en remsa på 5 mm x 5 mm fungera på ett MAC-läppstift. 100% vetenskapligt. Eller ja, en bild ljuger aldrig.

Hur fäster jag fast magnetbandet?

Du behöver:

Gör följande:

Tvätta insidan på badrumsskåpet med rengöringsmedel och torka med en trasa. Låt det torka torrt.

Mät insidan på ditt badrumsskåp och bestäm längden på magnetremsan, använd gärna en linjal. Om du har flera remsor kan det vara en god idé att mäta upp önskad längd på varje magnetband eller använda en av dem som mall. På så sätt blir de lika långa och kan placeras symmetriskt på insidan av skåpet. Du kan också markera avståndet mellan varje band med en tunn blyertspenna.

En smart grej är att kolla att magnetbandet inte sitter i vägen för hyllplanen på motsatt sida när prylarna kommer på plats. Det ska gå att stänga skåpsdörren ordentligt!

Dra av plastfolien från magnetbandet och tryck fast det med stadig hand. Om du råkar sätta fast ett band på fel ställe går det att dra av det från ytan, men ju längre tiden går desto svårare blir det. Låt klistret på bandet torka i helst 24 timmar. 

Nu kan du enkelt placera dina favoritprylar på magnetbandet och ta av dem lika lätt. En enkel och diskret förvaringslösning, tycker vi.

Kan jag använda magnetband i en annan storlek?

Som utgångspunkt kan du använda andra typer av självhäftande magnetband på 12 mm och 25 mm. Det beror sig lite på vikten på det du vill hänga upp. 

Magnetband med lim 12 mm. kan hålla upp dina minsta hårnålar.

Magnetband med lim 25 mm. kan användas till större prylar som nagelklippare men det är inte tillräcklig styrka om man stänger skåpsdörren för hårt. Sakerna riskerar då att ramla ner.  Det man kan göra är att öka kontaktytan, och sätta två magnetband bredvid varandra så att du får en total nödvändig bredd på 50 mm.

Tänk på att att du inte ska sätta fast en annan supermagnet på magnetbandet då den kan avmagnetisera ytan. Låt heller inte elektronik komma i direktkontakt med magnetbandet.

Vill du fråga om en passande lösning för just ditt badrumsskåp?

Du får gärna ringa eller maila till oss, så guidar vi dig fram till en lösning. Vi älskar roliga magnetprojekt!