Alltid snabb leverans: Vi skickar samma vardag

Symagneter

Ska du använda magneter till textilier eller magneter till kläder? Sy-in magneterna passar till:

  • Magnetlås till handväskan - sy in i locket
  • Magnetstängning av en ficka
  • Magnetiska draperier

Möjligheterna är många med sy-in magneter. De är inpackade i lufttät plast (välj mellan rund eller fyrkantig ficka, beroendes på hur sömmen ska se ut), som skyddar mot fukt och stötar.

Säljs i 2-pack. Handla över tio för mängdrabatt. Se alla priser under varje varukort.


Magneter och tvättmaskiner

De flesta tvättmaskiner är gjorda av magnetiska material. För att undvika att skada tvättmaskinens delar, rekommenderar vi att du tvättar kläder med magneter i en tvättpåse. Dessutom bör du tvätta med ett tvättprogram som skonar kläderna och undvik även att tvätta vid temperaturer över 80°C, då magnetismen förstörs vid hög värme.

Även om du följer detta råd är det inte så lätt att sy på magneter med en symaskin, då många delar av maskinen är magnetiska. Om du tvekar rekommenderar vi att sy på magneter för hand istället.

Magneter till kläder

Oavsett vad du ska använda magneterna till, så undvik att sy igen luftfickan helt inne vid magneten. Så länge plastfickan sluter tätt tål magneterna både tvätt och lätta stötar. Detta är en viktig detalj, när man använder magneter till kläder, då ett par byxor med magnetstängning inte är särskilt användbara om de inte kan tvättas i tvättmaskinen.

Så här syr du med magneter

Det finns många bloggar på nätet angående DIY sytekniker med magneter. Det är faktisk inte så svårt, om du följer dessa 3 enkla råd:

  1. Se till så att placera magneterna med + och – mot varandra (de är tydligt markerade i kanten av plasten på varje sida). 
  2. Sy den ena magneten i den ena delen (t.ex. ett väsklås) och sy fast plastfickan ordentligt med både lika stygn och sicksack om möjligt.
  3. Ta den andra magneten (dubbelkolla att den är åt rätt håll, så att de dras mot varandra istället för att stötas från varandra) och sy den på samma sätt i den andra delen (t.ex. själva väskan).  

OBS! Det kan vara svårt att sy in magneterna med en symaskin, då symaskiner har många magnetiska delar. Det kan naturligvis lösas, men om de verkar omöjligt rekommenderar vi att du syr magneterna i kläderna för hand istället för med symaskin.

Behöver du rådgivning?

Vi vill väldigt gärna hjälpa dig, om du har frågor till just ditt projekt, eller om du inte förstår vår DIY-vägledning för att sy med magneter. Vi står till tjänst i vår kundservice via telefonen och per mail.

Det enklaste är om du har möjlighet för att skicka ett mail med en eller flera bilder av det föremål du önskar att sy in magneter i.