SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Vad är zen-magneter?

När man säljer magneter, kan det vara svårt att ge varorna ett namn som alla förstår och det är ännu svårare att fatta sig kort när man ska beskriva allt som de kan.

Magnetiska kulor = Zen & NeoCube 

De magnetiska kulorna kallas Zen magnets, NeoCubes och magnetiskt pussel. Det är alla samma slags kulor och de ska inte förväxlas med kulmagneter som omedelbart låter som samma sak, men skillnaden ligger i styrkan. För medan du kan bygga med de magnetiska zen magnets, så kan du inte bygga med magnetkulor som är allt för starka. Det är också därför de kallas för powermagneter.  

Förvirrad? 

Det är förståeligt om det är förvirrande vad skillnaden är, om man inte jobbar med magneter dagligen. Så om vi istället jämför det med vanligt kaffe och espresso: vanligt kaffe har massor av koffein, men det är väldigt urtunnat. Så det ska mycket till för att uppnå samma verkan som en liten espresso, som är mer komprimerad i styrkan. Det är det samma med magnetkulor och magnetiska kulor: magnetkulorna är espresson och zen-magneterna är det vanliga kaffet.  

Alltså: båda slags kulor är magnetiska, men det är en stor skillnad i styrkan.  

Och om vi ska förklara det i papper, så kan en magnetkula hålla den tjocka pizzamenyn hängande på kylskåpet, medan de magnetiska zen-magneterna bara kan hålla ett tunt papper fast på kylskåpsdörren.