Vi skickar magneter alla vardagar - beställ innan kl. 14

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Vad är zen-magneter?

Vad är zen-magneter?

När man säljer magneter, kan det vara svårt att ge varorna ett namn som alla förstår och det är ännu svårare att fatta sig kort när man ska beskriva alla deras egenskaper.

Magnetiska kulor = Zen & NeoCube 

De magnetiska kulorna kallas Zen-magnets, NeoCubes och magnetiskt pussel. Det är alla samma slags kulor och de ska inte förväxlas med kulmagneter som låter som samma sak. Skillnaden ligger dock i styrkan. Medan du kan bygga med de magnetiska zen-magneterna, så kan du inte bygga med magnetkulor som är allt för starka. Det är också därför de kallas för powermagneter.  

Förvirrad? 

Det är förståeligt om det är oklart vad skillnaden är, om man inte jobbar med magneter dagligen. Så om vi istället jämför det med vanligt kaffe och espresso: vanligt kaffe har massor av koffein, men det är väldigt utspätt.

Så det ska mycket till för att uppnå samma verkan som en liten espresso, som är mer koncentrerad i styrkan. Det är det samma med magnetkulor och magnetiska kulor: magnetkulorna är espresson och zen-magneterna är det vanliga kaffet.  

Kortfattat: båda slags kulor är magnetiska, men det är en stor skillnad på styrkan.  

Och om vi ska förklara det med papper, så kan en magnetkula hålla den tjocka pizzamenyn hängande på kylskåpet, medan de magnetiska zen-magneterna bara kan hålla ett tunt papper fast på kylskåpsdörren.  

Alla produkter - Vad är zen-magneter?