Vi skickar magneter alla vardagar - beställ innan kl. 14

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Vi inreder ett containerhus

Vi inreder ett containerhus

Har du någon gång funderat på att bo i ett containerhus?

Kanske är du en student som behöver en billig, första bostad eller en person som är såld på compact living. En containerbostad behöver inte vara speciellt stor, och den tar inte uppp lika mycket markyta tack vare att den är fyrkantig. Containerbostaden kan t. om ha flera våningar eftersom man kan stapla containers ovanpå varandra.

Om man inreder det lilla containerhuset på ett smart sätt, så kan den förvandlas till ett riktigt mysigt krypin. Det gäller att utnyttja kvadratmetrarna till max.

I CPH Village har man tagit kreativiteten till nya höjder. Vi blev inbjudna för att hitta på lösningar till deras containerbostäder. Det resulterade i några roliga timmar, där vi inte bara delade med oss av tips och tricks men också inspirerades av några nya magnetidéer.

Vad är Copenhagen Village?

Om du inte känner till konceptet, så är CPH Village ett helt containersamhälle med bostäder till studenter. Det är ett supersmart initiativ eftersom det är ont om studentbostäder i Köpenhamn. Vi kom i kontakt med personerna bakom projektet år 2016 när de letade efter en stark magnetkrok. Det ledde till ett vidare samarbete, där vi sedan skapade smarta förvaringslösningar i de små containerhusen.

Smarta magnetlösningar till containerhuset

Som fotot visar har vår medarbetare Louise hängt upp några lyktor i ett snöre med ø25 mm krokmagneter på undersidan av metalltrappan ovanför.

container

Anordningen är ett enkelt sätt att att göra utsidan av huset inbjudande och trivsam, speciellt när man ska ha gäster som gärna vill sitta utomhus på kvällarna.

Anordningen var ett uppskattat blickfång under workshopen.

Magneter på entrédörren

bild

Till magnetworkshoppen i juli 2018 fick vi chansen att inreda två containerhus med magneter. Vi började med hallen där vi hängde upp en planta på en containervägg som är magnetisk i sig själv. Det enda som krävdes var ett par gummimagneter storlek 17 x 4 på baksidan. Det behövs inget lim eller skruvar eftersom magneterna fäster både på krukan och containerväggen.

skor

I hallen har vi också skapat en smart lösning med en gummimagnet 16x11 för att kunna sätta fast skorna på väggen.

Hatten har hängts på en krokmagnet ø13mm eftersom den inte väger så mycket.

Till de två vita boxarna har vi använt 3 st. countersunkmagneter på var sida av boxen. De sitter därför väl fast och kan fyllas med allt från hattar till paraplyer.

På bilden till höger har vi valt att hänga upp en jacka med en vit krokmagnet ø16 mm.

Magnetlösningar i köket

koeket

För att skapa mer plats i köket valde vi att hänga två ljusblå spannar under loftet. Det blev genast mer plats för bestick och andra färska kryddörter. Det är en lösning som frigör yta i köket, vilket är kanon!

För att hänga upp dessa förvaringsspannar behöver du använda krokmagneter ø32 mm och självklart ett ordentligt snöre eller rep. På sidan har vi satt upp 5 stycken kaktusmagneter, som vi tycker ger en extra trendig touch.

Den mest populära lösningen var en hylla i köket som består av ett hyllplan i vilket vi borrat 3 hål (2 i vardera ände på hyllan och ett i mitten).

hylla

Ett snöre har trätts genom varje varje hål med en knut i mitten av hyllan och en ögla längst ut på varje snöre i motsatt ände.

Vi har valt att göra hålen enligt en trekantslösning så att man får mest möjlig plats till sina saker på hyllan samtidigt som vikten fördelas optimalt på magnetkrokarna. Hyllan klarar också att man flyttar runt på föremålen. Här har vi använt magnetkrokar ø40 mm och 1 st. ø50 mm krok.

Fotovägg utan borrhål

foto

Det är riktigt enkelt att tillverka din egen fina och personliga fotovägg med magnetfickor. Vi har stoppat foton på söta djur i vita magnetfickor med måtten 10x15 cm. Magnetfickor kan användas till mer än bara foton. Du kan t.ex förvara dina viktigaste papper eller recept där. Det är många som som fäster dem på sina whiteboards.

Magnetiskt klädstativ under loftet

clothesrack

Hur fint är det inte med en svävande klädhängare där du kan hänga dina kläder snyggt på rad? Skjortorna blir garanterat skrynkelfria!

Till projektet har vi använt 2 x. Krokmagneter ø25 som var för sig kan bära 18 kg. Då är chansen stor att man kan klara att hänga upp en tung jacka med hjälp av dessa krokmagneter. Vi har använt en metallstång till projektet och ett kraftigt rep, vilket är ett framgångskoncept värt att kopiera. Bakom klädstativet kan man se magnetfickor som vi har också har hängt upp – de här är svarta magnetfickor i 10x15 cm.

Dekorera med fina detaljer

sittplats

I det ena containerhuset har vi skapat ett mysigt hörn med en sittplats och en kudde att luta sig tillbaka mot. För att fästa kudden har vi använt en gummimagnet i färgen gul.

Till de ljusblå boxarna har vi använt magneter på baksidan vilket är en riktigt smart metod för att vara säker på att magneterna sitter fast och inte flyttar på sig – modellen är countersunkmagneter ø32.

Vi har även använt locken till boxarna  - de har satts upp med gummimagneter i svart 16 x 11 cm. Här kan du fästa småprylar som nycklar och annat. De måste så klart vara magnetiska.

foto

Till höger sitter det ännu en krokmagnet – var sak på sin plats – även förlängningssladden har fått ett hem.

Häng upp stora posters och ramar med magneter

posters

Här på bilden kan du se hur enkelt du kan hänga upp dina bilder med hjälp av magnetband. På bilden har vi hängt två bilder med plexiglas i måtten 50x70 cm. Här har vi specifikt använt självhäftande magnetband 19 mm. hela vägen runt ramen som passade perfekt eftersom den var 20 mm. Vi räknar med att 2 meter magnetband är lämpligt för denna typ av storlek.

Magnetkrokar löser problemet med den lilla toaletten

Till toaletten kan du enkelt hänga upp alla dina toalettsaker och skönhetsprodukter utan problem. Vi har till den stora grå korgen använt vår krokmagnet ø32 mm och till den lilla grå korgen använt en krokmagnet på ø20 mm. De kan enkelt rymma många av dina saker – en krokmagnet som denna klarar faktiskt ett par kilo.

badrum

Bredvid förvaringskorgarna hänger det en badrumshandduk på en krokmagnet ø20 mm.

Det finns många valmöjligheter när det kommer till magnetiska upphäng!

Några gånger har man behov av lite extra förvaring på toaletten och därför gjorde vi en hylla till. Med hjälp av ett kraftigt snöre och 4x krokmagneter i ø20 mm och en träskiva – metall går så klart också bra.

badrum

Kan tipsen användas till annat än ett containerhus?

Svaret är ja. Självklart kan du få användning för dessa magnetiska tips så länge det rör sig om magnetiska ytor. Balkongen är ett exempel, en ståltrappa till andra våningen är en annan. Testa dig fram i hemmet, så kanske du hittar lämpliga ställen att fästa en magnetkrok eller två.

Frågor på det?

Självklart är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på Magnordic om du har några fler frågor om smarta magnetlösningar. Vår kundservice har öppet mellan 9-16 och hjälper gärna till med ditt DIY-projekt! 

Alla produkter - Vi inreder ett containerhus