Vi skickar magneter alla vardagar - beställ online för snabb leverans

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Vi tillverkar kylskåpsmagneter av kapsyler

Vi tillverkar kylskåpsmagneter av kapsyler

Har du ett gäng kapsyler som du skulle vilja återvinna på ett smart sätt? När kreativiteten väl har kommit igång så finns det inga gränser för vad man kan skapa, inte minst med magneter. Vi har samlat ihop några gamla kapsyler som annars hade hamnat i soptunnan. Tittar man närmre på dem så har många av dem ganska härliga och färgglada motiv. Med hjälp av dem har vi tillverkat dekorativa kylskåpsmagneter med en personlig touch.

Man kan tillverka kapsylmagneter på två sätt

Antingen kan man skapa en kylskåpsmagnet med kapsylens framsida utåt  eller så kan man vända på den och använda kanterna som en fin ram, med ett motiv inuti.

Du behöver

  • UHU superlim
  • Vinkork
  • Brödkniv eller annan hobbykniv (gärna tandad)
  • En liten pincett eller tång
  • Ett roligt motiv – foto, print eller klistermärke
  • Supermagneter eller magnetband

Variant 1) Kapsylen som motiv

Skär ut en liten bit av korkproppen, så att du får en mindre ”slant” – ca. 3-4 mm. Den ska helst bara sticka ut en liten bit från kapseln - ca 1mm.

Klicka i UHU superlim i kapseln och tryck i korkbiten – använd gärna en pincett så att du inte får lim på fingrarna. Vi rekommenderar annars att tvätta fingrarna ordentligt efteråt då superlim är klibbigt.

Därefter tar du en mindre klick lim och klickar ut uppe på korkbiten. Här fäster du magneten enligt samma procedur.

Låt limmet torka ordentligt så att allt sitter på plats. Mellan 12-24 timmar.

Variant 2) Kapsylkanten som ram

Den här varianten innebär att du fäster magneten på kapsylens framsida, det vill säga den som visas utåt när den sitter på flaskan.

Du sätter fast ett motiv inuti kapsylen, även detta med lim. Tänk på att inte ta för mycket så att det blöder igenom pappret. Var noga med dimensionerna när du skriver ut en bild så att den passar fint i kapsylen. Vår bild är på 3 cm.

Om du inte vill ha en bild kan du annars använda – ett roligt klistermärke, kanske potpurri som limmas på plats, glitter, en figur, en vacker sten eller något annat fynd.

Även här smetar du på en liten klick UHU lim innan magneten fästs fast. Tänk på att den något hala ytan ska bearbetas något till exempel med finkornigt sandpapper. Ytan bör vara torr och ren.

Vilka magneter passar bäst till projektet?

Vi tipsar om följande: 

När det kommer till val av magnet ska du överväga följande. Det bästa valet är 6x2 med en styrka på 680 g. då magneten ej blir för stark men samtidig kan hålla uppe flera papper. Du ska endast välja 10x2 mm om du behöver fästa något ännu tyngre än så på kylskåpet. 

Magnetbandet var mycket svagt när du placerade det på baksidan av magneten med korkbiten men fungerade fint på framsidan. Så om du vill testa båda varianterna på kapsylerna är detta ej att föredra. Fördelen med magnetband är annars att det är mycket användbart även till andra projekt. 

Om du vill använda kapselmagneterna till en glastavla ska du upp ännu mer i styrka ca 2,5 kg.

Tänk på att magneterna kan dras mot varandra och kollidera under pysslet och att du är aktsam om dina fingrar.

Så, nu har du all informaton du behöver för att kunna tillverka en personlig och kul kylskåpsmagnet med väldigt enkla medel!

 

Alla produkter - Vi tillverkar kylskåpsmagneter av kapsyler