SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Dörrstopp med magnet

Gör din egen dörrstoppsmagnet med en magnet och en bit metall. Du bestämmer egentligen själv om magneten ska sättas fast på dörren och metallen på dörrkarmen eller tvärtom. Det viktigaste är bara att du kombinerar metall med magnet för att få det bästa resultatet som också är billigare än en kombination av magnet mot magnet.  

DIY magnetisk dörrstopp

Välj en magnet med en styrka som passar till ändamålet: är det en tung dörr ska du välja en stor och stark magnet. Men är det en lätt dörr som bara ska hållas in mot karmen, så kommer en allt för stark magnet bara ge utmaningen att dörren blir för svår att stänga igen.  

Det är svårt att skriva en formel som passar allas behov, så om du tvekar på vilken magnet du bör välja till ditt hemgjorda dörrstopp, kontakta oss på tlf. +45 71 99 36 14 eller via kontaktformuläret.  

Val av magnettyp

Nedan visar vi både försänkta pottmagneter som kan skruvas fast direkt på dörren eller dörrkarmen med försänkta skruvar och gummimagneter som håller för väder, vind och stötar. Pottmagneterna tål också stötar, men om du har en dörr som får en hård knuff mot magneten, bör du välja en gummimagnet, då gummiytan är gjord för att ta emot stötar. Pottmagneten kan spricka, men själva magneten sitter fortfarande kvar i metallpotten, så det är mest utseendemässigt som det gör skillnad. Det kan också låta hårdare med metallpotten mot metall än med en gummimagnet mot metall.

 

Varför magnet mot metall?

Två magneter i kollision mot varandra har en enorm kraft och det kan vara lite svårt att styra, så att magneterna inte går sönder så lätt. Utöver detta har det en tydlig fördel att du inte kan vända en metallplåt fel, då den drar till sig magneten på båda sidor. Magneter kan däremot stöta från sig varande om de kommer med samma pol mot varandra och det är tråkigt om man har satt fast grejerna i fel riktning.