Vi skickar magneter alla vardagar - beställ innan kl. 14

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Dörrstopp med magnet

Dörrstopp med magnet

Gör din egen dörrstoppsmagnet med en magnet och en bit metall. Du bestämmer egentligen själv om magneten ska sättas fast på dörren och metallbiten på dörrkarmen eller tvärtom. Det viktigaste är bara att du kombinerar metall med magnet för att få det bästa resultatet som också är billigare än en kombination av magnet mot magnet.  

DIY magnetisk dörrstopp

Välj en magnet med en styrka som passar till dörrstoppen: är det en tung dörr ska du välja en stor och stark magnet. Men är det en lätt dörr som bara ska hållas in mot karmen, så kommer en allt för stark magnet bara göra att det blir svårt för dörren att stänga igen.  

Det är svårt att skriva en formel som passar allas behov, så om du tvekar på vilken magnet du bör välja till ditt hemgjorda dörrstopp, kontakta oss på tlf. +45 71 99 36 14 eller via kontaktformuläret.  

Val av magnettyp

Nedan visar vi både försänkta pottmagneter som kan skruvas fast direkt på dörren eller dörrkarmen med försänkta skruvar och gummimagneter som håller för väder, vind och stötar. Pottmagneterna tål också stötar, men om du har en dörr som slå hårt emot magneten, bör du välja en gummimagnet till dörrstoppen, då gummiytan är gjord för att ta emot stötar. Pottmagneten kan spricka, men själva magneten sitter fortfarande kvar i metallpotten, så det är mest utseendemässigt som det gör skillnad. Det kan också låta hårdare med metallpotten mot metall än med en gummimagnet mot metall.

 

Alla produkter - Dörrstopp med magnet

Varför magnet mot metall?

Två magneter i kollision mot varandra har en enorm kraft och det kan vara lite svårt att fixa så att magneterna inte går sönder så lätt. Utöver detta finns den tydliga fördelen att du inte kan vända en metallplåt fel, då den drar till sig magneten på båda sidor. Magneter kan däremot stöta bort varandra om de kommer med samma pol mot varandra och det är synd om man har satt fast grejerna på fel håll.