Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Magnettavla på tre sätt

Magnettavla på tre sätt

Har du en tom och tråkig vägg som behöver dekoreras för att liva upp hemmet? Det är inte alltid man vill göra stora förändringar på väggen, t.ex om man är hyresgäst eller hela tiden startar nya inredningsprojekt. Då kanske du behöver en praktisk magnettavla!

En magnettavla är ett enkelt sätt att gör ditt hem mer organiserat. Det är perfekt att ha en tavla i hallen eller i barnens rum där man kan sätta upp viktiga lappar eller fästa roliga foton.

När kylskåpet svämmar över av dina gamla semesterfoton så är det kanske dags att finna ytterligare en magnetisk yta.

Magnettavlan är enkel att montera upp

Det är ganska enkelt att sätta upp tavlan – det enda du behöver en borrmaskin och några skruvar. Eller en skruvmejsel om du har mycket muskler. Om du dessutom skulle ångra dig i framtiden är det ganska enkelt att montera ner tavlan, eller flytta på den till ett mer passande ställe.

Vi har två olika sorters tavlor – en i silverfärg och en svart. Den silvriga ger ett mer stilrent intryck och kanske passar på kontoret. Den svarta är fin på barnrummet eller på ett café.

Det finns redan små, färdigborrade hål i tavlorna som lättast fästs med skruv.

Alla produkter - Magnettavla på tre sätt

Måla med magnetfärg på plywood

Ett annat alternativ är att ta en bit plywood och måla den med magnetfärg. Plywood är billigt, finns i de flesta lågprisbutiker och kan ha många användningsområden. Tänk på att det måste göras ett par färgstrykningar på ytan för att den ska bli tillräckligt magnetisk. Du kan läsa mer om magnetfärg här.

Plywoodskivan kan eventuellt målas i en annan färg, så att det blir ett färgglatt inslag på väggen. Det går att måla över med vanlig färg på magnetfärgen.

Man kan måla plywoodskivan i flera färger, t.ex en färg på skivans ytterkant så att det bildar en ram och en annan i mitten. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser.

Magnettejp kan också fästas på din tavla

Det finns också ytterligare en lösning – nämligen att fästa självhäftande magnettejp på en träskiva. Tyvärr blir inte lika snyggt när man bitarna överlappar varandra. Fördelen är att det går lite snabbare och att magnetbandet du köpt kan användas till fler projekt.

Vi hade placerat tejpen vågrätt med ett visst mellanrum så att det blev en fin, randig tavla, där man kan fästa saker mot tejpens yta. Det är snyggt med ränder!