Beställ innan kl. 14 på vardagar - då skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem

Magneträknare

Beräkna ditt styrkebehov med magneträknare  

Behöver du räkna ut ditt styrkebehov? Det finns många faktorer som påverkar behovet av magnetstyrka. Det står angivet hur hög styrka varje magnet har i produktbeskrivningen men det är endast vid direkt drag - dvs. när magneten sitter direkt mot underlaget. Indirekt drag kommer att påverka hur hög styrka magneten faktiskt kan uppbåda. Om du t.ex hänger en handduk på en magnetkrok, så kommer både den nedåtgående vikten och handdukens rörelse påverka bärstyrkan. Väg alltid in dessa faktorer vid val av magnetstyrka: 

  • Underlaget
  • Föremålets vikt och form
  • Föremålets eventuella rörelse 
  • Om du behöver lösgöra föremålet som hålls upp av magneten ofta
  • Vindförhållanden vid utomhusbruk

Våra kunder har använt sig av kalkylatorn när de skulle tillverka en magnetisk knivskena. Det kan också vara bra att räkna ut vilka magneter man ska använda till en magnetisk glastavla.

Det står angivet på vardera magnetkalkylator hur de kan användas.

Kan jag beräkna annat? 

Ja! Du kan använda magneträknaren till annat än glastavlor och knivskenor – det är bara dessa två som vi har haft störst efterfrågan på. Avstånd är detsamma, oavsett om det är en glasskiva, en träbit, plast eller något helt annat som förhindrar magneten att ha direktkontakt med den andra magneten eller en annan magnetisk yta.  

Det kan t.ex. vara beräkning av magnetval till ett akvarie, där du ska göra en renskloss med magneter på. Eller om du ska samla upp något med magneter. Möjligheterna är många. Men som tur är har vi gjort det mycket enklare för dig att själv kunna beräkna styrkebehovet.  

Säg till om du har frågor angående användning av magnetkalkylatorerna. Det finns en vägledning under varje magnetberäknare, men om något känns krångligt, så är kundservice redo att hjälpa dig.

Magneträknar glastavlor

Hur man använder magneträknaren: Mät glasets tjocklek och justera nedan. Justera sedan antal papper du vill hänga på tavlan. Då beräknas styrka behov, och sedan kan du välja den perfekta magneten för din glastavla.
5 mm
1mm
10mm
5 st
1 st
50 st
Ditt styrka behov är
0 kg
Hitta den perfekta magneten

Magneträknar knivskena

Hur man använder magneträknaren: Mät avstånd mellan kniv och magnet (tjockleken på trä/kork/tyg/glas/sten som kommer mellan kniv och magnet) och skriva måttet i mm i första rutan. Det är viktigt att måttet anges efter nedsänkning av magneten, eftersom slutavstånd är av stor betydelse för styrka förlust.
5 mm
1 mm
10 mm
250 g.
1 g
500 g
Ditt styrka behov är
0 kg
Hitta den perfekta storleken här