SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Magneträknare

Beräkna ditt styrkebehov med magneträknare  

Ska du använda en såkallad magnet calculator online? Prova dessa två magnetiska räknemaskiner som vi har gjort för att göra det enkelt att hitta den rätta magneten, när det är avstånd mellan magnet/magnet eller magnet/metall.  

Det kan t.ex. vara om du ska göra en magnetisk knivskena eller om du har en magnetisk glastavla, var du inte kan använda vilka magneter som helst.  

Det står angivet på varje magnet calculator, hur du använder den.  

Kan jag beräkna annat? 

Ja! Du kan använda magneträknaren till annat än glastavlor och knivskenor – det är bara dessa två som vi har störst efterfrågan på till vardags. Avstånd är detsamma, oavsett om det är en glasskiva, en träbit, plast eller något helt annat som förhindrar magneten att ha direktkontakt med den andra magneten eller en annan magnetisk yta.  

Det kan t.ex. vara beräkning av magnetval till ett akvarie, där du ska göra en renskloss med magneter på. Eller om du ska samla upp något med magneter. Möjligheterna är många. Men som tur är har vi gjort det mycket enklare för dig att själv kunna beräkna magnetbehovet.  

Säg till om du har frågor angående användning av de magnetiska räknemaskinerna. Det finns en vägledning under varje magnetberäknare, men om den skapar frågor, så sitter vi redo i kundservice för att hjälpa dig att komma vidare med din beräkning av styrkebehov.

 

Räknar för magneter till glastavla

Räkna på dragkraft behov här:

Såhär använder du magneträknaren:
Mät tjockleken på glasplattan och skriv måttet i mm i under första rubriken. Skriv därefter antal papper som du vill hänga upp på tavlan och tryck BERÄKNA. Då beräknas ditt styrkebehov och därefter kan du välja den ideella magneten till din glastavla här:
Magneter til glastavlor

Räknar för magneter till knivlist

Räkna på dragkraft behov här:

Såhär använder du magneträknaren:
Mät avstånd mellan magnet och kniv (tjockleken på trä/plåt/glas - avståndet efter eventuell fräsning) och skriv mätningen i mm i första rubriken. Ange kniv vikt i den andra rubrikken och tryck på BERÄKNA. Beräkna sedan ditt kraftbehov och välj den perfekta magnet för din knivlist här:
Alle supermagneter