SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Magnet till jakt - Samla patroner

Visste du, att man kan använda magneter på ett jaktgevär?

Låt en magnet samla upp patroner  

I vårt dagliga arbete med magneter hjälper vi till med riktigt många smarta lösningar. Så när vi blev kontaktade av en flock fritidsjägare som ville ha hjälp med val av magnet som kunde samla upp deras tomma patronhylsor, var vi såklart redo att testa det. 

Gummimagneten är bäst 

Vi har många magneter som styrkemässigt kan klara uppgiften, men eftersom magneten också ska tåla slag samt vind och väder, föll valet snabbt på en gummimagnet. Vi testade 4 olika storlekar och testvinnaren var en gummimagnet 22x11 mm

Så gör du 

Du ska sätta magneten på ditt gevär precis vid patronutgången. Då gevär ofta har en magnetisk yta, behöver du inte ens limma fast den.  

Efter det så är du redo att skjuta loss och så slipper du att bocka dig för att samla upp dina tomma patronhylsor från skogsmarken.  

Magneten kan ta upp till 6 hylsor åt gången. Men det är fortfarande en kortare väg från geväret till fickan, än om du skulle ta upp dem från marken. Då kan du istället använda dina krafter på att hålla ögonen på bytet. Samtidigt som det är bättre för din rygg. 

 

Om gevären inte är magnetiskt 

Om ditt gevär inte har en magnetisk yta och du inte vill limma fast magneten, kan du använda en magnetuppsamlare. Den är lätt att ta med i fickan och så slipper du fortfarande bocka dig ner efter alla patronhylsor.  

Trevlig jakt! Och säg till om du har fler frågor kring magneter till jakt.