Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Magneter för jakt - Samla upp patroner

Magneter för jakt - Samla upp patroner

Visste du, att man kan använda magneter på ett jaktgevär?

Låt en magnet samla upp patroner  

I vårt dagliga arbete med magneter är vi engagerade i att hitta smarta lösningar. Så när vi blev kontaktade av några fritidsjägare som ville ha hjälp med att hitta en magnet som kunde samla upp deras tomma patronhylsor, var vi såklart intresserade av att testa det.

Gummimagneten är bäst 

Vi har många magneter som styrkemässigt kan klara uppgiften, men eftersom magneten också ska tåla slag, samt vind och väder, föll valet snabbt på en gummimagnet. Vi testade 4 olika storlekar och testvinnaren var en gummimagnet 22x11 mm

Så här gör du 

Du sätter magneten precis vid patronutgången på ditt gevär. Då gevär ofta har en magnetisk yta, behöver du inte ens limma fast den.  

Du är nu redo att skjuta med bössan och slipper sedan att böja dig ner för att samla upp dina tomma patronhylsor från skogsmarken.  

Magneten kan samla upp till sex hylsor åt gången. Det är fortfarande en kortare väg mellan geväret och fickan, än om du skulle plocka upp dem från marken. Då kan du istället använda dina krafter på att hålla ögonen på bytet. Samtidigt som det är bättre för din rygg. 

 

Alla produkter - Magneter för jakt - Samla upp patroner

Om gevären inte är magnetiskt 

Om ditt gevär inte har en magnetisk yta och du inte vill limma fast magneten, kan du använda en magnetuppsamlare. Den är lätt att ta med i fickan och så slipper du fortfarande bocka dig ner efter alla patronhylsor.  

Trevlig jakt! Hör gärna av dig om du har fler frågor kring magneter till jakt.