Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Magnetisk kryddförvaring

Magnetisk kryddförvaring

Kryddor är ett trevligt inslag i köket, men ofta ligger de slängda i något skåp och borde i stället förvaras synligt i fina burkar.

Vi tipsar om hur du kan göra din egen smarta kryddförvaring med magneter. Det enda du behöver är små burkar av glas, till exempel burkar som innehållit senap eller sylt. Du behöver också några powermagneter.

Efter att du har satt magneter på kryddburkarna kan de i sin tur fästas mot en magnetisk stålplatta, kylskåpet eller andra magnetiska ytor.

DIY magnetisk kryddfoervaring

Viktig information om kryddburkar på kylskåpet.

Du ska vara uppmärksam på att burkarna kan åka i golvet om du stänger kylskåpsdörren för hårt eller om du stöter till dem med armen. Har du dessutom ett hårt stengolv är det risk för glassplitter över hela golvet.

Magnetisk kryddhylla DIY

Det är ganska enkelt att göra sin egen kryddförvaring oavsett om locken är av metall eller plast. Det är dock helt klart enklast om locken är av metall, eftersom det är magnetiskt. Det går fortare eftersom du slipper att använda UHU lim och sandpapper.

Glasburk med magnetiskt metallock

Magnetisk kryddhylla DIY

Om locken är av metall ska du använda följande:

Glas med plastlock

Om locken på dina kryddburkar ej är magnetiska ska du använda följande:

Så här gör du i tre enkla steg

När du har ovanstående redo – en magnet och ett klistermärke för varje kryddglas, så ska du utföra dessa tre enkla steg för att skapa din kryddförvaring.

Steg 1

Skruva av locken på burkarna och rengör dem noga. Placera locken med innersidan uppåt

Steg 2

Sätt fast en magnet i mitten på insidan av varje lock

Steg 2 lock utan magnetism

Fila den enda sidan av magneten lätt med finkornigt sandpapper (den sidan som du vill sätta lim på) och limma fast en magnet i varje lock. Låt limmet torka i 25 timmar.

Steg 3

Sätt en bit plast eller klistermärke ovanpå varje magnet så att det täcker magneten. Nu kan du fylla på burkarna med kryddor.

Värt att tänka på gällande kryddförvaring

Tänk på att du inte förvarar kryddorna i direkt solljus. Magneten ska inte komma i direktkontakt med någon av kryddorna.

Håll koll på kryddans bäst-föredatum.

Lycka till med ditt projekt!

Alla produkter - Magnetisk kryddförvaring