SNABB LEVERANS - VI SKICKAR MED POSTEN VARJE DAG

Solskyddsgardin - Stäng ljuset ute

Sluter inte dina rullgardiner helt tätt? Det finns det som tur är hjälp för – det är till och med enkelt. 

Sätt magneter på rullgardinen  

Vi stänger för gardinerna för att hålla solen borta. Men det är inte alltid som gardinerna sluter helt tätt mot fönsterkarmen. Vi har en lösning till dig: en kombination av en metallskiva och en magnet – båda delar i samma färg som fönsterkarmen och gardinen.  

Vi har använt:  

Läs vår guide längre ner på sidan eller se videoen här (om du förstår lite dansk): 

Så här gör du: 

  1. Tvätta fönsterkarmen helt ren och fetfri och låt den torka 
  2. Ta bort beskyddande plastfolie från metallskivan och sätt fast den på fönsterkarmen på den punkt var gardinen glipar. Gör det eventuellt på flera ställen, om gardinen ska sluta tätt runt om hela fönstret. Låt limmet verka i 24 timmar.  
  3. Efter 24 timmar kan du använda lösningen genom att rulla ner gardinen och sätta en magnet på framsidan av gardinen så att magneten träffar metallplattan genom gardinen.  

OBS! Du kan också använda andra storlekar på metallplattor och magneter än vad vi har gjort i videon. Du ska bara ha en metallplatta som har minst samma diameter som magneten du väljer till projektet.  

Även till vanliga gardiner 

Denna magnetlösning är naturligtvis inte begränsad till rullgardiner – du kan göra det samma med vanliga gardiner. Du ska bara ha en plan yta var metallskivan kan sättas fast. Eller så kan du limma eller skruva fast en supermagnet på fönsterkarmen och kombinera med en magnet eller en bit metall framför gardinen.  

Därfor rekommenderar vi inte magnetband  

Magnetband är bra till många magnetlösningar. Men i detta fall är det inte kraftigt nog då gardin är tjockt och därför skulle det behövas en rätt stor magnet som förstör projektet – och som inte är en så diskret lösning. Om det är ett myggnät som ska sluta tätt så kan du absolut använda två bitar magnetband utan färgad yta. Se möjligheterna för magnetband här. 

Behöver du vägledning? 

Behöver du fortfarande svar på några frågor angående ditt eget gardinprojekt, eller har du fått en idé till ett annat magnetiskt projekt som vi kan hjälpa till med, så tveka inte att kontakta oss. Vi sitter redo i kundservice alla vardagar och vill gärna svara på dina magnetiska frågor eller testa något med magneter åt dig. Skicka ett mail med dina frågor och lite info om projektet. Du kan såklart också ringa till oss om det passar dig bäst.