Beställ vardagar innan kl. 14 - då skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Tillverka en magnetisk dörrstoppare

Tillverka en magnetisk dörrstoppare

Vi blev kontaktade av Thue som gärna vill ha en utvändig magnetisk dörrstoppare till sina två altandörrar. Eftersom dörrarna är tunga, så var det viktigt att dörrstopparen klarade av att hålla dem uppe.

Det finns många dörrstoppare på marknaden men inte alla är både effektiva och eleganta. Thue hade också upplevt att de inte levde upp till hans förväntningar gällande utseendet. Som bilden visar så lyckades han äntligen hitta något som passade rent utseendemässigt. Vi är imponerade över lösningen (det är Thues svärfar också).

altandoerr

Till två terassdörrar ska du använda

Så här tillverkar du din dörrstoppare

Börja med att montera metallplåten på yttersidan av dörren. Fäst den med en skruv, så att den sitter ordentligt fast. Du kan se måttet på skruvhålet under produktbeskrivningen, annars kan en vanlig järnhandel hjälpa dig att hitta rätt skruv.

Thue valde att måla med antracit-färg så att metallplåten matchar färgen på dörren. Det ser snyggt ut när metallstycket inte är synligt. Tänk på att låta färgen torka innan du fortsätter med ditt projekt.

Nästa steg är att skruva fast gummimagneten i väggen/träfasaden. Mer än så behövs faktiskt inte – nu har du en riktigt smart konstruktion som håller altandörren på plats!

TIPS. Du kan själv välja om du vill ha ringmagneten eller gummimagneten på dörren. Det finns inga regler här.

Gummimagneter är det bästa valet till din dörrstoppare

En gummimagnet är det bästa valet eftersom den ska tåla vatten, vind och stötar från dörren. Magneten i projektet har en styrka på 11 kg. Det låter kanske mycket, men det är viktigt med en ordentlig magnet som ska klara väderförhållanden samt hålla uppe en tung dörr.

Thue var nöjd med sitt projekt

Thue berättar att han verkligen tycker om sina nya dörrstoppare. ”Kraften i magneten är suverän. Den kan verkligen tåla hård vind”. Bilden här under visar resultatet – en snygg och stilren lösning som underlättar i vardagen.

altan

Funderar du också på att göra en dörrstoppare?

Vi har också en annan guide för dig som vill läsa mer om just magnetiska dörrstoppare.  Vår kundservice hjälper dig också gärna, då vi har erfarenhet av just denna typ av projekt.

 

 

Alla produkter - Tillverka en magnetisk dörrstoppare