Beställ vardagar innan kl. 14 - då skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Var finns magnetismen i hemmet?

Var finns magnetismen i hemmet?

Vi skriver ofta att krokmagneter passar bra när man vill inte vill borra i väggarna. Du slipper hårt arbete och din hyresvärd hoppar jämfota av glädje. Men var kan man fästa magneterna i hemmet för att skapa ett smart upphäng?

Det gäller att vara kreativ när man går på jakt efter magnetytor. Du kan börja med att leta runt med hjälp av en lite starkare kylskåpsmagnet innan du går på det tunga artilleriet – nämligen våra krokmagneter.

Magneter fäster på köksinredningen

W3Schools.com

En lämplig yta är köksfläkten då många av de silverfärgade fläktarna attraherar en krokmagnet. Här kan du t.ex hänga upp dina köksredskap eller kanske en grytlapp? Tänk på att det ska vara rätt styrka.

Diskbänken i det gamla 50-talsköket är ett annat alternativ. Man kan fästa en rad med krokar på sidan. Perfekt för kökshanddukarna!

Upphäng i badrummet

Det gamla badrumsskåpet som ser ut som ett medicinskåp är oftast standard i de flesta äldre lägenheter. Fäst krokar på undersidan och häng en liten mini-hylla eller förvaringskorg för tandkrämen. En krok på sidan är perfekt för dina bomullsrondeller eller långa halsband.

Magneter kan användas i hall och vardagsrum

Gamla skruvfästen är ofta metalliska, t.ex om det suttit en hatthylla i hallen. Där kan du sätta en magnetkrok till favoritjackan eller väskan! Har du skrotat den gamla platt-tvn som hängde på väggen? På det gamla fästena kan du också sätta upp krokar och fästa en fin ljusslinga.

Många trendiga bord har metallben med snygg yta. Här kan det sitta en krok som kanske kan hålla upp en liten korg eller påse – med plats för fjärrkontrollen. Att få koll på fjärren är guld värt.

Loftstegen är också ett alternativ, om den inte är av trä förstås. Det är värt att prova om räcket eller kanske undersidan av trappsteget kan attrahera en magnetkrok. Häng ingenting som är för tungt över en passage bara!

Fästen består ofta av metaller. Några exempel är lampfästen, spegelfästen eller gardinfästen. Kroken kan sitta fast på dessa.

Har du fler tips på hur man kan fästa upp krokar eller behöver du att vi testar en lösning du klurar på? Hör gärna av dig till oss!

Alla produkter - Var finns magnetismen i hemmet?