Beställ innan kl. 14 på vardagar - da skickar vi dina varor samma dag

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem

Magneters livslängd

På Magnordic.se har vi valt att fokusera på permanenta magneter - det vill säga magneter som är magnetiska utan användning av ström och teknologi. Och det är verkligen meningsfullt att kalla dem "permanenta", eftersom de har en lång livslängd. Men hur länge fungerar magneter? Du kan läsa mer om det i den här artikeln. Dessutom kan du fördjupa dig i andra ämnen omkring magnetism i vår FAQ om du har blivit mer nyfiken på magneter.

Lång livslängd och styrka som varar i årtionden

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna är magneternas förmåga att behålla styrkan i årtionden. Forskning och erfarenhet har visat att magneter, som de vi säljer här på Magnordic, behåller sin optimala styrka i minst 80 år. Det innebär att även efter årtionden av användning kommer magneter att förbli lika kraftfulla som på den dag de skapades.

Men ännu mer intressant är att det tar upp till 100 år innan man faktiskt börjar märka en minskning i styrkan utan användning av specialiserade instrument. Medan det går att mäta den gradvisa minskningen i styrka hos magneter efter cirka 80 år, då tar det upp till 100 år innan d kommer att kunna känna det själva vid test av två identiska magneter mot varandra. Och det är just denna ovanligt långa period av oförändrad prestanda som gör magneter till en extremt pålitlig och hållbar lösning.

Fördelar inom tekniska och industriella sammanhang

Den långvariga styrkan hos magneter har avgörande fördelar, särskilt när de används inom tekniska och industriella områden. Den konstanta styrkan säkerställer pålitlighet i tillämpningar där noggrannhet och konsekvens är avgörande. Samtidigt innebär den nästan obemärkta avmagnetiseringen över tiden att magneter kan bibehålla sin prestanda i årtionden utan att behöva bytas ut regelbundet. Det är klart att efter 80 år kan man märka en minskning i styrkan hos magneter om man inte har beaktat att magneter behöver ha lite mer prestanda än man behöver. Men å andra sidan kan man säga att det ändå är enklare att behöva byta ut magneter efter 80 år jämfört med att kontinuerligt behöva byta ut många andra komponenter som inte har närheten till magneters långa hållbarhet. Och med en kombination av metall, neodymium och en konstruktion där magneter inte får stötar, har du verkligen en hållbar lösning som håller för kommande generationer.

Magneter som en grön lösning

Magneters förmåga att behålla sin styrka så länge är inte bara en teknologisk prestation utan också en betydande miljövänlig egenskap. Den långa livslängden och minimala nedbrytningen gör magneter till en hållbar investering som gynnar inte bara dagens användare utan också kommande generationer, som nämnts ovan. Så tänk på magneter i dina nästa projekt. Och kom ihåg att en magnet som idag används för att montera en möbel eller bygga en mindre motor kanske i framtiden kan användas som en kraftfull anslagstavla om möbeln eller motorn går sönder. Därför är magneter en riktigt bra lösning som en grön investering.

Kontakta oss gärna för att få veta mer.