Vi skickar magneter alla vardagar - beställ innan kl. 14

Sök här...

Söker...

Hmmm... Sökningen gav inga träffar. Du kan kontrollera stavningen eller använda ett bredare sökbegrepp.

  1. Hem
  2. Myggnät med magnetstängning: en av våra kunder berättar

Myggnät med magnetstängning: en av våra kunder berättar

Under sommaren blir det både varmt ute och inne. Det är inte bara människor som trivs i värmen utan även myggor och diverse kryp. Man vill helst undvika att de oinbjudna gästerna kommer in genom det öppna fönstret. Därför är vi glada över att Jörgen, en av våra kunder, hittade en lösning på problemet.

Jörgen behövde nämligen ett myggnät med magneter som kunde sitta för dörröppningen på husvagnen. Myggnätet skulle kunna öppnas och stängas så att man kan gå in och ut genom dörren. Om natten behövde det också kunna komma frisk luft från den öppna skjutdörren utan att man blev uppäten av mygg. Lösningen gick ut på att göra en magnetisk stängning i mitten av myggnätet.

Vi rekommenderade Jörgen att använda våra stavmagneter på 3x20 cm. De här magneterna är speciella eftersom magnetismen sitter på sidorna till skillnad från våra andra stavmagneter. Stavmagneterna passar alltså till myggnät som är öppna på mitten. Magneten har en styrka på 1,2 kg som passar till myggnätet som är ca 1mm. i tjocklek.

Jörgens framgångsrecept. Gör ett myggnät till dörren med magneter

insektsnaet

 

Jörgen köpte ett nät och klippte det så att det passade med måtten på skjutdörren i campingvagnen. Han gjorde myggnätet magnetiskt genom att fästa 15st. stavmagneter på vardera sida. Totalt använde han 30 st.

En fåll syddes i nätet med hjälp av en symaskin. Sedan fördes en magnet in med en grillpinne i trä och slutligen hela pinnen. Detta gjordes växelvis med 7 centimeters avstånd. Självklart går det bra att använda ett material som liknar grillpinnen för att göra myggnätet mer stelt och fast. Man tager vad man haver.

Myggnätet blev 105 cm brett och 135 cm långt. Självklart kan du justera avståndet mellan magneterna beroende på hur stort du vill att myggnätet ska vara.

Jörgen valde att inte sy eller limma fast magneterna så att den andra magneten enkelt kunde anpassa sig efter magneten på andra sidan.

Fördelen med just detta myggnät var att Jörgen hade fäst ett blyband längst ner för att göra nederdelen mer stel och hanterlig. Även blybandet kan sys in i en fåll. Resultatet blev alltså ett myggnät där tyget spändes ut, liknande de man kan köpa i butik.

Slutresultatet blev alltså riktigt professionellt. Om du inte är bra på att sy är det bara att hugga tag i någon som kan. Jörgen fick hjälp av sin sykunniga mamma. Om du har ett myggnät och några magneter, så är du på god väg!

Upphängning av myggnät på dörren

Jörgen hade planer på att fästa myggnätet med tryckknappar, vilket är den mest estetiskt tilltalande lösningen. Det går också bra med kardborreband.

Planer på att göra ditt eget myggnät?

Om du ska göra ditt eget myggnät till dörren med magneter kan du alltid fråga oss om hjälp vid valet av magneter och magnetband. Du kan alltid använda bägge delar om du ska ta upp kampen mot myggorna. Vi delar gärna med oss av smarta lösningar gällande husvagnar och andra fordon. Det är alltid spännande med nya projekt och magnetiskt DIY!

 

Alla produkter - Myggnät med magnetstängning: en av våra kunder berättar